Liga Profesionista de Fotbal din Italia a anuntat ieri o stire-bomba: Adrian Mutu a semnat cu Livorno, echipa clasata pe locul 12 in Serie A, si nu cu Juventus Torino! De fapt, este vorba doar de o manevra a torinezilor, care au apelat la aceasta inginerie fiindca nu mai aveau disponibil nici un loc de extracomunitar.

Practic, Mutu va figura la Livorno doar pe hirtie, el urmind sa evolueze pentru “Batrina Doamna” din luna mai, cind ii expira suspendarea pentru dopaj.

“Juventus a obtinut de la Livorno posibilitatea de a-l legitima pe Adrian Mutu, folosindu-se de bonusul de jucatori extracomunitari pe care aceasta grupare il are inca la dispozitie. Acesta e motivul pentru care a fost aminata prezentarea oficiala a fotbalistului”, a anuntat aseara agentia “sports.it”.

Liga Profesionista de Fotbal din Italia a confirmat ca Livorno l-a legitimat pe Mutu pe 13 ianuarie, luindu-l cu titlu definitiv de la Chelsea, adauga aceeasi sursa.

“Le-am facut torinezilor aceasta favoare de buna voie. Sezonul viitor vom avea insa, cu siguranta, doi jucatori de la Juventus care vor imbraca tricoul nostru”, a declarat Aldo Spinelli, presedintele clubului Livorno. Pentru a-i ajuta pe “alb-negri”, Livorno a anulat transferul brazilianului Paulinho.

Juventus nu mai are posibilitatea regulamentara sa legitimeze un fotbalist extracomunitar, cel putin pina cind nu va scapa de croatul Igor Tudor.

“Este sigur faptul ca Livorno va fi recompensata de clubul din Torino pentru acest serviciu, prin imprumutarea gratuita a unui tinar jucator, care va fi ales dintre Chiumiento, Palladino si Paro”, a incheiat “sports.it”.