Reducerile bugetare succesive din ultimii ani ar putea fi urmate, potrivit asteptarilor managerilor IT, de o crestere bugetara estimativa la 2.5% pentru sectorul IT, arata Gartner.

Datele publicate de firma de cercetare si consultanta reprezinta rezultatul unei monitorizari a peste 1300 de manageri IT din peste 30 de tari.

Concluziile arata ca, desi managerii IT isi permit sa dubleze cresterea bugetara de anul trecut, trebuie sa-si orienteze investitiile catre domenii care promit o crestere sustinuta, precum imbunatatirea proceselor de afaceri si a utilizarii de solutii de business intelligence.

In timp ce scaderea economica din ultimii trei ani i-a obligat pe multi dintre managerii IT sa aloce cu responsabilitate banii de la buget si sa renunte la unele cheltuieli si chiar la o parte a personalului, o cresterea economica graduala le-a oferit o mai mare libertate de miscare. Prin urmare, majoritatea au constatat o schimbare a situatiei, dar si a rolurilor lor, a mai aratat Gartner.

Managerii IT sunt considerati acum actorii principali pentru indeplinirea asteptarilor in privinta cresterii economice a companiilor, iar investitiile IT sunt orientate catre sectoarea care aduc profit, mai arata Gartner. Firma de consultanta apreciaza ca aceasta stare de fapt se va mentine pana in 2008, pe masura ce companiile incearca sa gaseasca noi modalitati de crestere economica.