Uzinele Dacia-Renault din Pitesti recheama pentru verificari in reteaua sa de statii service 15.169 masini Logan, fabricate in perioada august-noiembrie. Costurile acestei operatiuni vor fi suportate de fabricant.

In principal, se are in vedere verificarea cricului folosit in caz de inlocuire a unei anvelope, dupa ce s-a constatat o rigiditate a tijei de retinere, care, in timp, poate duce la defectiuni. Cu aceeasi ocazie, la un numar de 2.284 de autovehicule se va verifica pozitionarea cablajului motor. Acesta se pare ca atinge partile metalice ale motorului si exista riscul unui scurtcircuit. Alte 2.

500 de masini, din lotul amintit mai sus, vor fi supuse unor teste privind functionarea calculatorului de injectie, pentru a evita o proasta functionare in timpul demarajului la rece. Acolo unde vor fi constatate defectiuni, componentele cu probleme vor fi inlocuite gratuit. De asemenea, in cazul calculatorului de injectie, acesta va fi reprogramat daca situatia o cere.

Conducerea uzinei precizeaza pentru clientii sai ca aceasta operatiune este o dovada de seriozitate si respect. In tarile vestice, asemenea actiuni sunt curente si nu alarmeaza pe nimeni, mai ales ca nu e vorba de defectiuni majore. Posesorii masinilor Logan care trebuie sa se prezinte in service au fost invitati prin scrisori expediate la domiciliu, in care li se explica ce au de facut.