Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si-a prezentat ieri echipa celor sase consilieri, o nota aparte facand Matei Barbu, un agricultor in varsta de 72 ani, din comuna Lunguletu, judetul Dambovita. "Nu intamplator am chemat un taran simplu sa fie consilier.

Uneori, noi, cei care am venit la oras, am uitat de zona de unde am plecat, iar ei stiu cel mai bine care este adevarata realitate'', a spus Flutur, care a adaugat ca il cunoaste pe acesta de mai multa vreme, din perioada in care era membru al Comisiei pentru Agricultura din Senat si din vizitele facute in tara in campania electorala.

Ministrul a asigurat presa ca functia pe care o va ocupa Matei Barbu nu va fi doar una simbolica, ci il va consulta personal pe acesta la luarea unor decizii. ''Pot face fata situatiei'', a spus Barbu, imbujorat, in lumina reflectoarelor de la camerele televiziunilor prezente la conferinta de presa.

El nu a dorit sa piarda prilejul de a spune, in primele declaratii acordate presei, ca nu prea mai exista cartofi de samanta in tara si ca ajutoarele acordate agricultorilor sunt insuficiente. Proaspatul consilier al ministrului Agriculturii locuieste in comuna Lunguletu impreuna cu familia si lucreaza o suprafata de cinci hectare de teren, cultivat in cea mai mare parte cu cartofi si varza.

Barbu a absolvit opt clase si a fost angajat timp de 30 de ani la Sectia Drumuri Judetene Dambovita, pe postul de mecanic de utilaj greu.

Vasile Lupu, posibil secretar de stat la Agricultura

Vasile Lupu si Flavius Lazin ar putea fi numiti, in urmatoarele zile, secretari de stat la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a declarat, marti, ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur. "Speram sa nominalizam, zilele urmatoare, pe toti cei patru secretari de stat", a spus Flutur.

El a precizat ca acestia nu au fost desemnati pana in prezent intrucat au avut loc negocieri politice.