O autocisterna Iveco cu remorca, proprietate a unei societati din Timisoara, incarcata cu 4.000 de metri cubi de hidrogen gazos, s-a rasturnat, ieri dimineata, la ora 02.30, intr-un sant din localitatea buzoiana Merei. Masina a fost repusa pe roti, in jurul orei 11.30, la aproximativ opt ore de la producerea accidentului, operatiunea decurgand fara incidente.

Operatiunea de repunere a autocisternei pe carosabil a inceput in jurul orei 10.30, dupa ce la fata locului a sosit si cea de-a doua macara, care venea de la Ploiesti. Soferul autocisternei, Ionel Tomca, in varsta de 34 ani, din orasul Nadlac, judetul Timis, a declarat Politiei ca oprise la Ploiesti, luni seara, la ora 20.00 si ca intentiona sa ramana acolo pana la ora 5.

00, cand avea voie sa-si reia circulatia, dar ca a hotarat sa plece la drum dupa ce cateva persoane au incercat sa-i fure motorina din rezervor. Potrivit Politiei, accidentul s-a produs din cauza imprudentei in conducere. Soferul a pierdut controlul directiei de mers si a trecut peste axul drumului, autovehiculul rasturnandu-se in santul din partea stanga a directiei de mers.

O echipa mixta de pompieri si specialisti de protectie civila s-a deplasat la fata locului cu trei autospeciale de interventie si descarcerare. Inspectorii de protectie civila au precizat ca un autovehicul cu o astfel de incarcatura nu avea voie sa circule pe timp de noapte si nici in weekend.