Metroul bucurestean a semnat un contract de 144 milioane de dolari cu constructorul canadian Bombardier Transportation pentru 20 de garnituri de tren. Conform contractului, primele garnituri vor fi livrate si vor intra in circulatie in 2006.

Contractul este finantat de Metrorex si de Banca Europeana pentru Investitii, care va acorda partii romana un credit rambursabil. Contractul prevede construirea si livrarea de catre firma canadiana a acestor garnituri, ce vor fi asamblate la Uzinele Electroputere Craiova.

Sasiurile si osiile trenurilor vor fi produse la fabrica din Siegen - Germania a producatorului canadian, iar restul – la fabrica din Gorlitz. Echipamentul propulsor va fi realizat in Suedia, la fel ca si realizarea managementului intregului proiect.

Bombardier este un partener traditional al Metrorex, firma canadiana livrind in 1999 garnituri de tren si sisteme de semnalizare in valoare de 144 milioane de dolari, iar in 2003 – sisteme de control al traficului in valoare de 14 milioane dolari.