11 protestatari de la Societatea Romana de Radiodifuziune, membri ai Initiativei Profesionale Radio Romania, au intocmit o lista cu mai multe persoane din conducerea Radioului national pe care o vor inainta azi CNSAS si SRI, pentru ca aceste institutii sa le verifice daca nu cumva au colaborat cu Securitatea. Pe lista neagra a SRR se afla nume grele.

Ca un facut, in ultimii ani, toti „rinocerii“ din TVR si-au gasit un loc caldut si bine platit in SRR. Pe Victor Ionescu, redactorul-sef de la Camera stirilor, vi-l amintiti probabil de la revolutie, atunci cind, pe post de crainic la TVR, tergiversa jalnic difuzarea casetei cu procesul si executia sotilor Ceausescu, iar pe Stefan Ciochinaru, de la „Scinteia“ si TVR.

Lista mai contine nume ca Dan Dumitrescu, fost secretar general de redactie la Radio Romania International si recent mutat la agentia Rador, Simina Botar, coordonatorul corespondentilor din strainatate, Nicu Popescu, seful retelei de corespondenti interni, Dan Preda, directorul agentiei Rador, si Dragos Amihaiesei, angajat al Departamentului Protocol.

„Facem acest demers pentru a inlatura orice fel de banuieli si pentru a fi siguri ca nu din cauza santajului cu dosarele lor au devenit rotite ale mecanismului de propaganda in favoarea PSD. Ca membru al Initiativei Profesionale Radio Romania, voi cere oficial CNSAS si SRI sa verifice toate aceste persoane.

De asemenea, membrii Initiativei Profesionale Radio Romania sustin demersurile societatii civile privind promulgarea unei legi a lustratiei, care ii priveste, printre altii, pe cei care au fost in presa comunista“, a declarat pentru „Cotidianul“ Bogdan Radulescu, unul dintre cei 11 jurnalisti de la SRR.