Devenit un obisnuit al productiilor americane, dupa rolurile din "Misiune Imposibila", "Pacificatorul" si "Razboiul lui Hart", in care a dat replica unor vedete ca Tom Cruise, George Clooney, Nicole Kidman sau Bruce Willis, Marcel Iures face parte din distributia unui nou film produs prin-tre altii de Icon Productions, companie ce apartine celebrului actor si regizor Mel Gibson.

Marcel Iures va fi unul din numele importante de pe genericul unui nou film american, produs de Icon Productions, apartinand lui Mel Gibson.

E vorba de "Goal!", o pelicula al carei subiect e desprins din lumea fotbalului, prezentand povestea unui jucator de origine sud-americana, emigrant in SUA, Santiago Munez, interpretat de actorul mexican Kuno Becker, care ajunge sa joace la Newcastle United, in Anglia, apoi la Real Madrid si chiar la Cupa Mondiala din Germania, in 2006.

Filmarile, ce au avut loc in Los Angeles, au fost realizate pentru prima parte a productiei ce va fi o trilogie, cu un buget total de 100 milioane $, lansarea oficiala in SUA fiind stabilita luna viitoare.

Iures va da viata personajului Erik Sundstrom, iar in film apar, interpretandu-si propriul rol, staruri fotbalistice precum David Beckham, Raul Gonzalez si Zinedine Zidane, de la Real Madrid, Wayne Rooney, pustiul "minune" de la Manchester United, Alan Shearer si Patrick Kluivert, de la Newcastle United.

Realizatorii au filmat in cursul anului trecut cu 64 de camere cateva partide sustinute de echipa engleza in campionat. E posibil ca in cadrul trilogiei sa apara si alte celebritati: Enrique Iglesias, Sting sau Ricky Martin.

Alte doua filme cu actorul roman asteptate in 2005

Printre proiectele inscrise in "agenda" lui Iures pentru 2005 se mai afla doua productii. Primul e pelicula "The Cave", filmata anul trecut in Romania, in studiourile MediaPro si regizata de Bruce Hunt, care a lucrat si la doua din cele trei parti ale seriei "Matrix". Filmul care e in faza de post-productie se inscrie in genul "horror", prin el "bantuind" fiinte monstruoase si ucigase.

Iures interpreteaza partitura dr. Nicolai. Cea de-a doua pelicula e mai vechiul proiect al regizorului Dorin Stana, "Project W", un scurt-metraj de zece minute, produs la standarde hollywoodiene, ce doreste sa revolutioneze industria cinematografica autohtona. in distributia acestuia mai fusesera cooptati Florin Piersic jr, Irina Dinescu, Anna Lesko si Bogdan Stelea.

Despre proiect Iures spunea "Veti uita de Coca-Cola si pop-corn in timpul vizionarii acestui film". Se pare insa ca adunarea banilor pentru finantarea peliculei, 300.000 euro, e un hop peste care realizatorii n-au trecut inca.