Platile realizate online prin cardurile Visa in si din Romania au depasit 5,7 milioane dolari in anul 2004, posesorii de carduri, romani si straini, efectuand peste 41.000 tranzactii de cumparare prin intermediul Internetului, conform datelor anuntate de Visa International.

"Consumatorii au din ce in ce mai multa incredere in Internet ca un canal global de vanzari cu amanuntul", a comentat directorul Visa International CEMEA pentru Romania si Bulgaria, Catalin Cretu.Cel mai spectaculos avans inregistrat in anul precedent s-a produs in luna decembrie, cand detinatorii de carduri Visa au preferat cumparaturile online mai mult decat in oricare alta luna a anului.

Valoarea totala a vanzarilor din ultima luna a anului a totalizat 28% din suma cheltuita online in tot anul 2004. Datele Visa International arata ca, in anul 2004, cetatenii romani au cumparat bunuri si servicii prin magazinele virtuale din Romania si din strainatate in valoare de 4,6 milioane de dolari, suma medie corespunzatoare unei tranzactii fiind de 135 dolari.