Liana (Otilia) Patras prezinta stirile de la Realitatea TV. Noaptea. Se considera mai mult jurnalist decit vedeta. E blonda, dar citeste Umberto Eco. Toate masinile de pe strada sint ale ei. Nu are permis de conducere. Spre binele public.

Cine esti tu?

„Cine esti, cine sint, ce mai faci, ce mai spun?“... Sint printre versurile pe care le cinta Mara impreuna cu Zob. Cine ma cauta dinadins ma gaseste acolo. Altfel, prezint stirile de seara la Realitatea, prezint ministrii in direct, ma acomodez cu analistii si m-am lansat ca ,,specialista“ in cutremure.

Pentru telespectatorii mei sint ,,fata de la cutremur’’, pentru colegi sint Li, pentru prieteni sint de incredere, iar pentru parintii mei sint cea mai draga.

Ce vrei?

Sa nu ma ingras, sa nu tin regim, sa nu iau pastile, sa nu umblu prin ploaie, sa nu-mi fie frig, sa nu ma impiedic, sa nu ma accidentez, sa nu ma calce masina, sa zbor din avion doar cu parasuta. Dar, cel mai mult, sa nu renunt la televiziune!

Esti blonda

Blonda, ochi caprui, 26 de ani, Balanta, necasatorita, un motan – Mitica... „al dracului Mitica“.

Masuri

Sint fara masura.

Bani

In materie de bani, sint novice. Am citiva prieteni care joaca la bursa. Cu prietenii ma am bine, cu bursa, nu. Marele meu avantaj este ca am noroc. In dragoste. De ceva vreme insa, pun la cale marea lovitura la Loterie. Va fi lovitura de gratie... cu gratie. Totul este sa speri. Trebuie sa am atitia bani incit sa pot sa fiu si cea mai frumoasa, si cea mai desteapta.

Masina

Pe drum, toate masinile sint ale mele. Am inceput sa le invat dupa caroserie, pentru ca la motoare nu ma pricep. Nu inteleg, de pilda, de ce trebuie sa faci mai multe operatiuni pentru acelasi lucru. Sa apesi pedala de viteza si sa ridici, in acelasi timp, piciorul de pe ambreiaj. Apoi sa schimbi viteza. E corect, nu? E clar, n-am permis.

Anul acesta, serios vorbind, masina este singurul plan onest si realizabil. Imi voi lua carnet si automobil. Mi-am cumparat cartile, doar Codul rutier si legislatia. Si, desi nu-mi place sa trisez la carti, le-am lasat deoparte in favoarea unor conducatori experimentati: Umberto Eco, Boris Vian, Thomas Gallagher.

Spun asta pentru ca n-ai vrut sa ma intrebi nimic despre carti, cum ai intrebat-o pe Gabi Avram.

Televizorul

Este util. Precum Internetul. Ma uit in special la posturile nisa. Sint dependenta de ce se intimpla la noi in Realitate...a, la CNN, BBC si la HBO. Cind nu ma uit la televizor, ascult radioul sau citesc ziare. Uneori le fac pe toate trei in acelasi timp. Nu pricep nimic. Glumesc. Ramine insa o vorba: ,,Ne vedem la televizor!’’

Stirile

Sint vesti si povesti. Pentru un jurnalist conteaza sa fie el primul care da de veste. Restul e poveste! Tot ce vine din urma, background, reportaje, analize, comentarii sint povesti. Frumoase. Mi-ar placea sa cred ca am inceput cu vestile bune si ca voi sfirsi ca personaj de poveste.

Enigma Otiliei

Este o carte in proiect.