Grupul Hyparlo va prelua controlul complet asupra filialei sale din Romania, Hyproma, detinuta in prezent in proportii egale de Hyparlo si Carrefour, se arata intr-un comunicat al companiei. Hyparlo exploateaza 16 hypermarketuri sub sigla Carrefour, dintre care 12 in Franta si patru in Romania.

Totodata, Carrefour va prelua un pachet de actiuni de 50 la suta din capitalul social al Holding Hofidis, compania care controleaza Hyparlo. Restul titlurilor sunt detinute de familia Arlaud.

Actionarii Hyparlo sunt HOFIDIS, cu 57,8 la suta, grupul Carrefour, cu 20 la suta din actiuni, in timp ce 20,2 la suta din titluri sunt listate la bursa si 2 la suta de catre salariati.

Conducerea si controlul grupului Hyparlo sunt asigurate de familia Arlaud, presedintele fiind Gilles Pardi, in timp ce Jean Michel Arlaud ocupa functia de director general. Fondatorul companiei, Robert Arlaud, are functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere a societatii holding.

Planurile pe urmatorii doi ani prevad deschiderea a inca patru hypermarketuri Carrefour, investitiile fiind evaluate la circa 100 milioane de euro. In prezent, grupul detine patru centre comerciale, dintre care trei in Bucuresti si unul la Brasov.

Strategia de dezvoltare a grupului prevede deschiderea a doua magazine in fiecare an, in final urmarindu-se atingerea unui numar de 20 de centre comerciale in Bucuresti si in orasele cu peste 300.000 de locuitori.

Valoarea totala a proiectelor programate in Romania este estimata la jumatate de miliard de euro, pana in prezent fiind investita suma de 120 milioane euro.