Preturile au scazut cu pina la 2.650 de lei si se pot modifica, de acum inainte, in fiecare saptamina.

Preturile carburantilor vinduti in reteaua de distributie a SNP Petrom au scazut de la miezul noptii cu sume cuprinse intre 350 si 2.650 de lei pe litru, potrivit unui comunicat al companiei. Cel mai mult s-a ieftinit benzina Euro Premium, ce costa acum 29.900 de lei litrul. Preturile la motorine sint cu 200-500 de lei pe litru mai mici.

Petrom a mentinut preturile doar la benzina Premium fara plumb si la GPL. Potrivit comunicatului companiei, preturile vor reflecta, de acum inainte, cotatiile internationale ale titeiului si situatia conjuncturala din Romania si din Europa de Sud-Est. Cel mai important pentru cumparatori este ca preturile la pompa se pot modifica saptaminal, in functie de conjunctura internationala.

Tot ieri, Petrom a anuntat ca renunta la pretul national de referinta, practicat pina acum, ce permitea benzinariilor din tara variatii de pret de pina la 10% fata de pretul dictat de la Bucuresti. Astfel, cel putin pentru urmatoarele citeva saptamini, carburantii la toate statiile Petrom din tara vor avea acelasi pret.