Fanii Politehnicii Timisoara au dovedit inca o data ca fotbalul si echipa alb-violeta sunt cele mai importante lucruri in orasul de pe malurile Begai. Pe un frig de crapau pietrele, peste 3.000 de tifosi au venit joi dupa-amiaza pe stadionul "Dan Paltinisanu" pentru a-i transmite un bun venit in stilul caracteristic noului antrenor Cosmin Olaroiu.

Desi pe gazon nu erau fotbalistii preferati, suporterii au declansat o adevarata fiesta, din care nu au lipsit fumigenele, petardele, scandarile impotriva cainilor din Stefan cel Mare si un banner pe care se putea citi "Bun venit, Olaroiu". Nici in cele mai importante meciuri ale Nationalului, Olaroiu nu a avut atatia suporteri ca la primul antrenament de la Timisoara.

Cumpararea Politehnicii Timisoara de catre Balkan Petroleum a reinviat la Timisoara speranta ca Politehnica Timisoara poate redeveni o forta a fotbalului romanesc, chiar daca acum cel mai important lucru pentru echipa alb-violeta este sa scape de retrogradare. De altfel, noul proprietar al echipei incearca chiar de la inceput sa refaca inclusiv spiritul vechii Politehnici.

A cumparat, alaturi de Politehnica AEK a lui Dobos, si vechea denumire si toate trofeele care s-au aflat in proprietatea italianului Zambon. De altfel, echipa finantata de BkP se va numi Politehnica Timisoara. Bugetul anuntat este de 3 milioane de euro anual, ceea ce pentru o echipa din afara Bucurestiului inseamna extraordinar de mult.

Practic, la acesti bani investiti, noii proprietari spera ca echipa Politehnicii sa creasca in urmatorii ani si sa se bata pentru titlu.

Planurile pe termen lung par a fi extrem de importante, in conditiile in care Cosmin Olaroiu a semnat un contract ca antrenor pentru nu mai putin de cinci ani si cu o clauza speciala potrivit careia, daca va parasi echipa de pe Bega, nu va putea sa antreneze decat o echipa din strainatate.

Alaturi de un nou antrenor, Politehnica si-a intarit randurile cu doi jucatori de marca, Gigel Coman si Gabriel Caramarin, doi dintre cei mai cautati jucatori din campionatul intern. "Mai sunt cateva nume de jucatori care ar putea evolua pentru Poli. Ramane de vazut cum se vor finaliza negocierile", a sustinut Olaroiu, care luni va pleca impreuna cu echipa in cantonament, la Montecatini.

Misiunea lui Olaroiu pentru acest retur se anunta a fi una extrem de dificila, in conditiile in care Politehnica se afla pe ultimele locuri si va trebui ca in scurt timp sa "sudeze" noua echipa. Un rol important il va avea si publicul care, ca intotdeauna, va fi intr-un fel cel mai important jucator al Politehnicii.

Noul proprietar al echipei este hotarat sa faca performanta si, conform unor surse din interiorul clubului, in Consiliul de Administratie ar putea fi cooptate mai multe nume reprezentative ale fotbalului banatean.

De altfel, Olaroiu a promis ca performanta este singurul sau obiectiv la Timisoara si spera ca in urmatorii ani echipa pe care o antreneaza sa poata sa se lupte cu sanse de reusita pentru castigarea campionatului. In lupta cu marile echipe din Bucuresti, Politehnica Timisoara are de-acum dificila misiune de a se lupta pentru a dovedi ca si in afara Capitalei se poate face performanta in fotbal.