Cinci morti si opt raniti este bilantul unui accident grav produs ieri dimineata in localitatea hunedoreana Braznic, pe DN 68A.

Un autotractor cu semiremorca incarcat cu piese din fier, care circula de la Dragasani spre Timisoara, a derapat pe sosea si a acrosat un autobuz care rula regulamentar din sens opus. In autovehiculul condus de Stefan Josan, de 28 de ani, din Dobra, se aflau cateva zeci de muncitori de la Mintia.

Soferul a reusit sa evite impactul frontal cu autotractorul, insa semiremorca TIR-ului a acrosat autovehiculul.

In urma impactului violent, Simion Pogan (48 de ani), Dorin Selisteanu (34 de ani), Iosif Lupsa (40 de ani), Roman Farcas (56 de ani) si Marcel Marina (41 de ani) au murit pe loc. Alti opt pasageri ai autobuzului, printre care si soferul, au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Judetean Hunedoara. Patru dintre acestia au fost spitalizati imediat, doi dintre ei in stare critica.

La locul accidentului au ajuns echipe de descarcerare, politisti, procurori si medici legisti. Martori oculari au afirmat ca nu au mai vazut scene atat de violente, de la oameni decapitati pana la organe imprastiate pe un perimetru de cateva sute de metri. Soferul TIR-ului si pasagerul aflat in dreapta sa nu au suferit rani in urma accidentului.