Specialistii anti-virus BitDefender din cadrul companiei SOFTWIN anunta aparitia virusului Sticy.A, virus care se raspandeste prin intermediul unui mesaj e-mail, ale carui campuri sunt falsificate.

Astfel, adresa expeditorului pare sa fie support@bitdefender.com iar subiectul mesajului „BitDefender Company”. E-mailul ii incurajeaza pe cei care il primesc sa descarce doua programe executabile - film.exe si poze.exe de pe un site romanesc: http://playb.........a.go.ro.

„Ne asteptam sa fie «opera» unui tanar roman. Intreaga structura a virusului, din punct de vedere tehnic, este total lipsita de profesionalism. Chiar si asa, am primit pachete de cate 20 de e-mailuri pe minut, astfel ca banuim ca virusul se raspandeste in continuare”, a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Specialistii BitDefender au emis deja o semnatura pentru acest virus. De asemenea, i s-a solicitat companiei care gazduieste site-ul in discutie sa il suspende.

Reprezentantii companiei sfatuiesc utilizatorii de calculatoare sa nu acceseze link-ul oferit in corpul mesajului sau sa descarce cele doua programele indicate si, in acelasi timp, sa-si actualizeze programul anti-virus.

Echipa de suport tehnic BitDefender nu trimite, in nici o situatie, alerte de securitate.