Premierul Calin Popescu-Tariceanu a semnat, vineri, noi decizii de numire si eliberare din functie a unor secretari de stat, informeaza un comunicat al Biroului de presa al guvernului.

Premierul a decis eliberarea din functia de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe a lui George Ciamba si Bogdan Lucian Aurescu, posturile lor fiind preluate de Teodor Baconski si Valentin Naumescu. La Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, secretarii de stat Nicolae Istudor si Adam Craciunescu au fost inlocuiti cu Vasile Lupu si Nicolae Flaviu Lazin.

Schimbari au fost operate si in Ministerul Educatiei si Cercetarii, unde Ioana Irinel Chiran, Radu Damian si Gheorghe Popa au fost eliberati din functie, doua dintre posturile vacante fiind preluate de Jozsef Köt› si Anton Anton. In cadrul Ministerului Apararii Nationale s-a decis eliberarea din functia de secretar de stat a lui Gheorghe Matache, locul sau fiind ocupat de Ion-Mircea Plingu.

La Ministerul Integrarii Europene, Maria Crivineanu si Andrei Popescu au fost inlocuiti de Adrian Ciocanea, in functia de secretar de stat. La Ministerul Finantelor Publice, secretarul de stat Maria Manolescu a fost inlocuita cu Elena Doina Dascalu, iar in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, locul lui Ioan Hidegcuti a fost luat de Virgil Stefan Nitulescu.

Secretarii de stat Ioan Cordos si Eugen Dogariu au fost, de asemenea, eliberati din functie in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, unul dintre posturile vacante fiind preluat de Florin Bejan.

Premierul a mai decis eliberarea din functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a lui Marius Sorin Bota, Ileana Tureanu si Traian Panait, precum si a lui Ioan Jelev si Florin Stadiu la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Tariceanu a aprobat, totodata, eliberarea lui Liviu Harbuz din functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in locul sau fiind numit Razvan Nicolae Tiru. La Ministerul Administratiei si Internelor a fost numit in functia de secretar de stat Paul Victor Dobre, iar la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Georgeta Ionescu.

Ioan Taban a fost numit in functia de consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al ministrului de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii.