Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei s-a calificat in play-off-ul preliminariilor CE din Elvetia din 2006 dupa ce a obtinut doua victorii in fata reprezentativei Luxemburgului, scor 31-20 si 36-22.

Atat prima, cat si a doua partida nu au reprezentat decat un galop de sanatate pentru romani, dar antrenorul oaspetilor, Danielle Gradoux, a fost foarte afectat de cele doua infrangeri si a adresat cuvinte grele romanilor: "Fortuneanu ala e un bandit! A avut intrari dure, la rupere. Daca nu ne lipseau trei jucatori de baza, altfel ar fi stat lucurile", a spus Gradoux.

Chiar daca Romania a ajuns sa joace in play-off, tehnicianul Lucian Rasnita nu face din asta un lucru de glorie. "Nu trebuie sa facem nunta dupa ce am batut Estonia si Luxemburg. Important este sa trecem de urmatorul hop si sa ajungem la Europene", a spus Rasnita.

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca Romania va juca tot la Oradea meciul de pe teren propriu din play-off deoarece a fost incantat de modul in care suporterii au incurajat echipa nationala. "Intreaga echipa si conducerea federatiei tin sa multumeasca publicului oradean, care a fost alaturi de noi in campania de calificare.

Modul in care Nationala a fost incurajata aici ne-a facut sa decidem ca meciul de pe teren propriu din play-off sa aiba loc tot la Oradea", a mentionat Gatu, care a spus ca ar prefera ca adversari echipe ca Grecia, Suedia sau Cehia. "Echipa Romaniei si-a indeplinit obiectivul, respectiv sa se califice in play-off.

Cu atentie si concentrare puteam ocupa primul loc in grupa si ar fi fost mult mai usor la tragerea la sorti. In ordine, as prefera sa cadem cu Grecia, Suedia (daca isi pastreaza intentia de a schimba intreaga echipa nationala), Cehia si Islanda. Apoi, urmeaza, cu noduri in gat Norvegia, Franta, Spania si Serbia", a declarat presedintele FR Handbal.

Cristian Gatu a afirmat ca a purtat negocieri pentru ca jucatorii echipei nationale sa primeasca pentru calificarea in play-off prime individuale care se situeaza intre 500 si 1.000 de euro. "Suma de premiere va fi mult mai mare in cazul in care se vor califica la turneul final al competitiei europene", a mai spus Gatu.

Meciurile pentru play-off-ul pentru calificarea la turneul final al CE din 2006 vor avea loc in zilele de 11/12 iunie - tur si 18/19 iunie - retur.