"Depinde de ce vor sa faca actionarii OTE. Cred ca exista o multime de oportunitati in Romania, dar trebuie sa inchegi o companie pentru a le folosi. Avem nevoie de ceva infrastructura, iar Cosmorom are ceva infrastructura, deci e un inceput bun.

Infrastructura lor functioneaza si este prezenta deja in multe parti ale Romaniei", a declarat Ted Lattimore, presedintele Connex, intrebat daca Connex ar avea nevoie de infrastructura Cosmorom, scrie publicatia electronica greceasca Reporter.gr. Potrivit lui Lattimore, programul de investitii al MobiFon pentru Romania depaseste 100 de milioane de dolari pentru 2005.

Recent, Connex a selectat compania suedeza Ericsson drept furnizor si integrator al retelei de voce si date de generatia a treia (3G). Nu a fost precizata valoarea contractului sau durata acestuia. Ericsson va furniza si va implementa elemente din reteaua de baza si radio 3G, livrand totodata si serviciile de integrare si optimizare a retelei.

De asemenea, furnizorul va asigura serviciile de dezvoltare a competentei si suportul tehnic pentru solutiile furnizate.

In septembrie 2004, MobiFon a testat, in parteneriat cu Siemens si Ericsson, o retea de telefonie de generatia a treia (3G), fiind efectuate o serie de apeluri de video-telefonie intre locatii situate in Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca si Brasov.