Serviciile secrete au localizat pe teritoriul Romaniei nucleele unor grupari teroriste ale caror nume sunt legate de cele mai recente si mai sangeroase atentate din istorie. intr-o analiza a sefului SIE, Gheorghe Fulga, acesta avertizeaza: "Romania este plasata pe axa de actiune a unor organizatii teroriste de factura separatista si fundamentalista".

Afirmatia directorului SIE este cu atat mai inspaimantatoare cu cat ea este sustinuta si de ultimele rapoarte ale Serviciului Roman de Informatii.

Puse cap la cap ca intr-un joc puzzle, informatiile detinute de serviciile secrete de la Bucuresti arata ca la ora actuala Romania e prinsa intr-un paienjenis de grupari teroriste, care oricand pot dezlantui atacuri criminale ca cel de la 11 septembrie 2001 din America sau din 11 martie 2004 de la Madrid.

in analiza sefului Serviciului de Informatii Externe Gheorghe Fulga, Romania este pozitionata "intr-o zona care ofera conditii favorabile dezvoltarii unor focare extremist-teroriste si ale crimei organizate". Fulga a pus un verdict alarmant, potrivit caruia exista un "factor major" de amenintare la adresa securitatii nationale a Romaniei.

Mai mult, el a semnalat ca tara noastra este pe lista tintelor vizate de gruparile teroriste, dupa aderarea la NATO si dupa ce militari romani au declarat razboi teroristilor, fiind implicati in misiuni de lupta in Irak, Afganistan sau Kosovo.

Potrivit raportului directorului SIE, in Europa de Sud-Est, implicit in Romania, exista "barloguri" teroriste ale temutelor retele fanatice "al-Qaida", "Hamas", "Fratii Musulmani" sau "Hezbollah", unde "cea de-a treia generatie" de luptatori antrenati in tabere de instruire ale retelei lui Osama ben Laden pot lovi in fiecare clipa.

"Libertatea" va prezinta astazi o harta a celor mai temute organizatii teroriste, a caror prezenta a fost semnalata in Romania si care tin sub tensiune serviciile secrete de la noi.

Patroni "onorabili" din "Hezbollah"

"Hezbollah" se autointituleaza "Partidul lui Dumnezeu". in Romania, adeptii acestei grupari libaneze teroriste sunt constituiti pe echipe, avand ca scop colectarea de fonduri financiare. Ei actioneaza astfel sub numele unor societati "onorabile".

Ion Marzac, expert in problemele terorismului islamic, a dezvaluit ca "Hezbollah" are cea mai puternica organizatie din Bucuresti si ca membrii sai - unii fanatici - detin un numar mare de restaurante, fast-food-uri, magazine alimentare si de cosmetice, dar si magazine de bijuterii si case de schimb valutar.

Miscarea de Rezistenta Islamica "Hamas" este ramura palestiniana a organizatiei egiptene "Fratii Musulmani" si are zeci de membri in tara noastra.

Potrivit SRI, "Fratii Musulmani" activeaza sub acoperirea "Ligii Islamice si Culturale din Romania" (LICR), a Fundatiei Umaniste "Al-Taiba" - Romania, a Societatii Umanitare "Semiluna" si a Asociatiei "As Salam", avand filiale in cele mai importante centre universitare din tara, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara.

Membrii acestei organizatii sunt in majoritate studenti ce propaga ideologia fundamentalist-islamica extremista. in Romania, "Hamas" si "Fratii Musulmani" detin mai multe imobile, cu scop declarat de centre islamice, case de rugaciuni si moschei, ele coordonand si structurile similare de acoperire de la Chisinau.

"Partidul Muncitorilor din Kurdistan" (PKK sau KADEK, potrivit unei noi denumiri) a fost pana acum cea mai agresiva grupare care actioneaza in Romania. De altfel, este si cea mai numeroasa, peste 8.000 de kurzi fiind rezidenti la noi.

Crime oribile au fost savarsite in ultimii ani la Bucuresti de catre simpatizanti PKK, numele acestora fiind implicate si in trafic cu droguri si arme si exporturi ilegale de valuta. Potrivit SRI si SIE, acestea sunt organizatiile cu radacinile cele mai bine infipte la Bucuresti.

"Bani pentru al-Qaida" la Bucuresti

Serviciile secrete au depistat si fire care conduc catre membri "al-Qaida", acestia colectand bani pe care, prin anumite banci cu sediul in Romania, ii exporta pentru a finanta actiunile din exterior ale gruparii. De asemenea, militanti ai Frontului de Eliberare Palestinian au fost localizati de SRI.

Numarul acestora insa e redus, ei creandu-si firme, drept acoperire, in vederea sustinerii gruparii-mama, prin trimiterea de fonduri la sediul central de la Bagdad.

Rapoartele SRI si SIE sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat sustin ca eventualele escaladari ale conflictelor din "zonele fierbinti" - Orientul Apropiat si Mijlociu sau Africa - se pot resimti oricand si in Romania cu intensitatea unui seism devastator.

Migratia fanaticilor kamikaze catre Europa de Est

Dincolo de rapirile si asasinatele salbatice pe care retelele teroriste le revendica in intreaga lume, fanaticii combatanti din "Hamas", "Hezbollah" - instruiti de mici sa lupte (foto) - sau PKK se sinucid adeseori in numele miscarii sau doctrinei, presarand moarte in jurul lor. Zeci, sute de persoane nevinovate sunt ucise de fiecare data intr-un astfel de atentat kamikaze. Col. dr.

Dan Laurentiu Nita, doctor in stiinte militare, avertizeaza in cartea sa "Terorismul kamikaze", recent aparuta, ca baze de antrenament ale acestor luptatori au fost reperate din 2001 incoace in Rusia, Kosovo si Albania si ca aceasta problema nu mai e doar a Orientului Apropiat sau a Asiei si Africii, ci a devenit si a Europei de Est.