Comisia Naţională a Valorilor Imobiliare /CNVM/ a suspendat, inainte de inceperea şedinţei de tranzacţionare din 24 ianuarie, aplicarea Deciziei nr. 2/21.01.2005 privind obligativitatea investitorilor de a prezenta extrase de cont la ordinele de vanzare. Aceasta masura avea darul de a face practic imposibile tranzactiile la Bursa.

In urma unei sedinte extraordinare desfasurate luni dimineata, Comisia Naţională a Valorilor Imobiliare /CNVM/ a suspendat, inainte de inceperea şedinţei de tranzacţionare din 24 ianuarie, aplicarea Deciziei nr. 2/21.01.2005 privind obligativitatea investitorilor de a prezenta extrase de cont la ordinele de vanzare.

CNVM a hotărat suspendarea aplicării Dispunerii de măsuri nr. 2/21.01.2005 pană la data de 1 februarie ac, in vederea emiterii unor precizări suplimentare, ce vor fi elaborate după consultarea reprezentanţilor pieţei de capital.

Dispunerea de Masuri nr. 2/2005, emisa la sfarsitul saptamanii trecute de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a fost privita ca o lovitura data brokerilor. Potrivit reglementarii, "ordinele de vanzare a valorilor mobiliare vor fi preluate si executate de intermediarii autorizati de CNVM, in baza extraselor de cont".

Aceasta prevedere insemna, de fapt, ca brokerii sau consultantii financiari nu mai puteau tranzactiona actiuni decat in baza extrasului de cont, document ce se obtine printr-o procedura greoaie, care poate dura chiar si o saptamina.

Reprezentantii pietei de capital au fost complet nemultumiti de aceasta masura, care ar fi perturbat intreaga activitate a Bursei.