Membrii Delegatiei Permanente a PSD au decis luni sa relanseze dezbaterile privind modernizarea partidului, inclusiv sub forma unui forum pe site-ul partidului condus de Iliescu si Nastase. Delegatia Permanenta a anuntat ca data probabila a Congresului PSD este 3 aprilie.

PSD-istii de frunte din vechea Delegatia Permanenta s-au reunit luni pentru a discuta programul partidului si pentru a stabili ce for de conducere va organiza Congresul de anul acesta. Intrunirea Delegatiei Permanente, alcatuita din oameni fideli atit lui Nastase, cit si lui Iliescu, a insemnat si semnarea actului de deces al Biroului Coordonator.

Acesta fusese instalat de catre fostul premier Adrian Nastase drept “executiv” al PSD, fiind format numai din oameni loiali presedintelui PSD. Infringerea in alegeri a insemnat inceperea reglarii de conturi in interiorul partidului, membrii cu vechi state acuzindu-i pe cei care formau Biroul Coordonator de esecul electoral.

Cu ocazia reluarii activitatii Delegatiei Permanente, psd-isti fideli lui Nastase, precum Dan Nica, au fost inlaturati din fruntea partidului.

Dar iata ca Dan Nica ar putea avea din nou un rol important in PSD, daca propunerea privind dezbaterea pe forumul site-ului www.psd.ro va fi pusa in practica. In acest moment, site-ul fostului partid de guvernamint este “inghetat”, ultima actualizare datind din 20 decembrie 2004.

La lucrarile Delegatiei Permanente a PSD a participat si Ion Iliescu, in calitate de presedinte al grupului senatorilor PSD.

Reamintim ca in interiorul PSD se da o lupta surda intre cel putin doi poli de putere, reprezentati de Iliescu si Nastase. Pe linga cele doua mari tabere mai exista inca cel putin doua grupari – Mitrea si Dan Ioan Popescu – a caror atitudine ar putea inclina decisiv balanta.