Peste 1.500 de persoane au participat, luni, la Oradea, la inmormintarea baschetbalistului Toni Alexe, care a decedat, vineri, intr-un accident rutier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ceremonia religioasa, care a durat o ora si jumatate, s-a desfasurat in aer liber, deoarece capela Steinberg, din cimitirul Rulikovski, unde a fost depus corpul neinsufletit al sportivului, a fost neincapatoare.

Prefectul de Bihor a citit din partea presedintiei Romaniei decretul semnat, luni, prin care fostului capitan al echipei nationale i se acorda, post mortem, Ordinul Meritul Sportiv clasa a doua.

In cadrul ceremoniei au luat cuvintul fostul coechipier al lui Alexe la Dinamo Oradea, Gheorghe Pasca, patronul clubului Asesoft, Sebastian Ghita si reprezentanta Federatiei Romane de Baschet, Carmen Branisteanu.

La inmormintare au mai fost prezenti jucatori si antrenori de la toate echipele masculine din tara si de la citeva formatii feminine din prima divizie, precum si ultimii antrenori pe care Alexe i-a avut la echipa nationala, Mircea Vulc si Horia Rotaru. Fostul baschetbalist Ghita Muresan si jucatorul Marcel Tenter, care evolueaza in liga a doua germana, au trimis coroane de flori.