Secretarul de Stat desemnat al SUA, Condoleezza Rice, si seful diplomatiei britanice, Jack Straw, urmeaza sa evalueze oportunitatea unei noi interventii militare.

Pe fondul ultimelor speculatii privind o eventuala interventie militara americana in Iran, prima intilnire oficiala dintre seful diplomatiei britanice, Jack Straw, si secretarul de Stat desemnat al SUA, Condoleezza Rice, urma sa se axeze pe mijloacele prin care Guvernul de la Londra si Administratia de la Washington pot determina conducerea de la Teheran sa renunte la producerea de arme de

distrugere in masa. Inaintea intrevederii programate ieri, la Washington, Straw elaborase un dosar in care prezenta argumente impotriva unui atac declansat de Pentagon impotriva Iranului, autoritatile de la Londra parind extrem de ingrijorate ca Administratia Bush ar putea solicita Marii Britanii sustinerea unui nou conflict armat, dupa cel din Irak.

In documentul transmis Camerei Comunelor, Straw cere o solutie pasnica pentru a impiedica Iranul sa produca arme de distrugere in masa. O astfel de abordare, sustinuta si de Franta si Germania, este „in interesul Iranului si al comunitatii internationale“, se arata in documentul prezentat de Straw. Saptamina trecuta, presedintele american, George W.

Bush, declara ca nu exclude o actiune militara impotriva Iranului, in cazul in care abordarea diplomatica va esua.