Ministrul de Interne, Vasile Blaga, vrea sa revina in functia de senator dupa ce si-a dat demisia din acest post, pe motiv ca postul este in acest moment vacant iar cererea sa nu a fost dezbatuta si aprobata de plen. Blaga a explicat ca solicitarea sa anterioara avea la baza numirea in functia de consilier prezidential, functie incompatibila cu cea de parlamentar.

Cum imediat a fost numit ministru al Administratiei si Internelor, democratul a cerut sa i se inapoieze functia de senator, acum nemaifiind vorba de incompatibilitate.

"Datorita faptului ca cererea de demisie nu a fost inscrisa ca punct distinct pe ordinea de zi a plenului Senatului conform procedurii parlamentare, nu am fost anuntat pentru a fi prezent spre a o sustine sau nu in sedinta publica si avand in vedere ca ma incadrez in termenul de 30 de zile prevazut in lege, am hotarat sa renunt la cererea de demisie, intrucat am fost numit imediat ministru al

MAI". "Nu-mi dau seama care va fi rezolvarea. Unii juristi spun ca se poate reveni pentru ca nu suntem in situatia sa avem un alt senator in locul sau, altii au o parere total opusa", a punctat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.