Procurorii PNA l-au audiat ieri pe Dinel Staicu, patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, in vederea continuarii urmaririi penale in dosarul privind modul ilegal de obtinere si utilizare a unor credite de la Banca Internationala a Religiilor.

De asemenea, s-a dispus si inceperea urmaririi penale fata de trei functionari bancari cu atributii de conducere in cadrul Bancii Internationale a Religiilor care au cesionat, prin noua sucursale, creante si au acordat credite pe termen scurt, sub forma unor linii de creditare pentru 11 societati comerciale, desi acestea nu indeplineau conditiile prevazute de lege pentru astfel de imprumuturi.

Dinel Staicu este acuzat ca a obtinut ilegal credite prin intermediul a trei societati, prejudiciul creat Bancii Internationale a Religiilor fiind de 444 miliarde lei. Din aceasta suma, 171 de miliarde sint cesiuni creanta, 269 miliarde - credite bancare, iar 4 miliarde reprezinta distributii de sume catre lichidator.

La audierea de ieri, in prezenta avocatilor, procurorii PNA au prezentat raportul expertilor financiar-contabili, iar procurorul care se ocupa de caz a dispus masura de interzicere a parasirii Romaniei pentru Dinel Staicu.