Calin Popescu Tariceanu l-a numit pe avocatul Gabriel Zbircea in functia de preşedinte al Autoritaţii pentru Valorificarea Activelor Statului, inlocuindu-l astfel pe Mircea Ursache.

Gabriel Zbircea are 32 de ani, este casatorit şi are doi copii. De profesie jurist, Gabriel Zbircea provine din mediul privat. El a fost, pina in decembrie 2004, asociat la firma de avocatura Musat&Asociatii, una dintre cele mai importante case de avocatura romanesti.

Zbircea a fost desemnat in decembrie 2004 consilier de stat al premierului Tariceanu, moment in care si-a cesionat toate partile asociate la firma unde era avocat asociat. Noul sef al AVAS nu este membru al nici unui partid politic.

Aceasta numire, anticipata deja de presa, reprezinta o mica victorie pentru premier, care anuntase partenerii de coalitie ca isi doreste la AVAS un presedinte apolitic.

Reamintim ca AVAS este o institutie care are ca principal obiect de activitate recuperarea creantelor de la datornici, iar numirea in fruntea sa a unui om politic ar creat suspiciuni asupra desfasurarii corecte a activitatii.