Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, recomanda bucurestenilor precautie in consumul apei potabile, afirmand ca, desi calitatea apei la statiile de tratare corespunde normelor Uniunii Europene, aceasta nu ajunge la consumatori cu aceleasi calitati, din cauza infrastructurii invechite.

"Trebuie sa fim precauti in consumul apei potabile, preferabil ar fi chiar sa o fierbem si sa o racim inainte de a o bea. (...) Apa are parametri perfecti atunci cand iese din statiile de tratare, insa, din cauza instalatiilor invechite, nu mai are aceeasi calitate atunci cand ajunge la robinetele consumatorilor", a declarat, marti, pentru Mediafax, Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu - care a fost sef al Directiei de mediu Bucuresti, pana la numirea in postul de ministru - a mai adaugat ca, in anumite blocuri, tevile pentru apa potabila sunt ruginite, iar unele chiar "intepate", existand pericolul ca, pe traseul de la statiile de tratare pana la consumatori, sa se infiltreze substante nocive.

"In peste jumatate din Bucuresti, infrastructura este mai veche de 40 de ani, iar in centrul Bucurestiului exista conducte vechi de chiar 60 de ani. De aceea, nu garantam pentru mentinerea calitatii apei, atunci cand circula pe astfel de conducte", a completat Barbu.

Barbu a mai precizat ca, pentru remedierea situatiei din centrul Capitalei, s-a inceput inlocuirea conductelor de apa din zonele Lipscani, Selari si de pe alte strazi din centrul vechi al Bucurestiului.