Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, a prezentat la Radio MIX planurile de reformare a invatamintului superior. Acesta va fi divizat in 3 stadii - licenta, masterat si doctorat, potrivit Protocolului de la Bologna, care isi propune o uniformizare a programelor universitatilor europene.

Intr-un interviu in exclusivitate acordat Radio MIX, Mircea Miclea a afirmat ca absolventii programelor de masterat trebuie sa aiba sanse suplimentare pe piata muncii fata de absolventii care au doar licenta.

Programele de masterat trebuie sa ofere specializarile si cercetarea suplimentara.

Legea de reformare a invatamintului, care prevede si renuntarea la multe specializari care nu au cautare pe piata muncii, va duce si la o crestere a competitivitatii marilor universitati. Aplicarea legii este in mare intirziere datorita faptului ca, in ciuda faptului ca au votat-o, fostii guvernanti nu au facut nimic in aplicarea ei incepind cu anul universitar 2005/2006, afirma Mircea Miclea.

Invitat in cadrul emisiunii "Romania la raport", Prof. Dr. Nicolae Manolescu, din partea Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti, a spus ca ar trebui facut un studiu din care sa reiasa tendintele pietei muncii in urmatorii ani. Studentii sint azi mai putin prezenti fizic la ore decit pe vremea comunismului, dar mult mai legati de realitate.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro