Un experiment sinistru a infuriat iubitorii de animale din lumea intreaga si-a devenit obiect de ancheta FBI! Cel care a declansat "nebunia" este un student american, care a inventat asa numitele "pisici bonsai". Ce inseamna asta? Imediat dupa ce s-au nascut, felinele sunt bagate in niste vase de sticla, carora le iau forma pe masura ce cresc!

Tanarul american are o pagina pe Internet unde prezinta imagini cu "pisici bonsai", fotografiate in timpul introducerii in borcane si pe parcursul "dezvoltarii" si transformarii lor in recipiente de dimensiuni reduse.

Pagina are si o sectiune pentru copii, unde se gasesc sfaturi despre cum se poate obtinute o pisicuta "spiralata ori alungita", cu ajutorul unor instrumente speciale.

Creatorul "pisicilor bonsai" sustine ca site-ul este consacrat conservarii artei uitate a modificarii corpului animalelor de casa. La varsta de numai cateva saptamini, scheletul pisicutelor inca nu este complet intarit, oasele fiind foarte moi si elastice.

Promotorul acestei practici afirma ca, daca la aceasta virsta frageda oasele sunt ,,modelate" delicat , pisicutele pot lua orice forma.

FBI a declansat o ancheta in acest caz, insa a ajuns la concluzia ca nu exista probe care sa confirme un abuz la adresa animalelor ori vanzarea vreunei pisici bonsai.