Ministrul de stat Adriean Videanu a fost desemnat, miercuri, in unanimitate, de conducerea PD drept candidat al partidului la functia de primar general al Capitalei, el intentionind sa-si dea demisia din Guvern dupa semnarea acordului stand-by cu FMI.

Potrivit presedintelui partidului, Emil Boc, desemnarea lui Videanu a fost facuta la propunerea Organizatiei Bucuresti a PD, acesta urmind sa intre in competitia interna a Aliantei PNL-PD pentru stabilirea candidatului unic al formatiunii, in urma unui sondaj de opinie realizat in perioada 29 ianuarie-2 februarie, de institutele CURS si CSOP.

"Colegii din Organizatia Bucuresti, in urma unor evaluari, au ajuns la concluzia ca PD are cea mai mare sansa pentru alegerile din Bucuresti in persoana mea", a spus Videanu, precizind ca partidul a facut deja un sondaj la nivelul Bucurestiului si Videanu a fost cel mai bine plasat intre toti democratii testati in aceasta cercetare sociologica.

Videanu a mai spus ca intetioneaza sa-si duca pina la capat misiunea de coordonator al negocierilor purtate cu FMI pina la semnarea acordului stand-by cu aceasta institutie, in jur de 8 februarie, dupa care se va "concentra" pe problemele Capitalei si va demisiona din Guvern.

"Am o responsabilitate, aceea de coordonator al negocierilor cu FMI. Este o problema a Romaniei pe care vreau sa o duc la bun sfirsit. Sper ca, in jur de 8 februarie, sa avem un acord stand-by cu FMI.

Apoi responsabilitatea directa este rezolvata si pot sa ma concetrez pe Primaria Capitalei si-mi voi da demisia din Guvern", a explicat Videanu, precizind ca i s-ar parea "incorect" sa ramina in cadrul Executivului pe durata campaniei electorale.

Dupa demisia sa din Guvern, postul de vicepremier va reveni tot PD, a raspuns Videanu unei intrebari pe aceasta tema.

El a mai spus ca in campania pe care si-o va face va respecta intrutotul Protocolul Aliantei PNL-PD, afirmind totodata ca in Alianta nu exita "disensiuni", in ciuda atitudinii candidatului propus de liberali, Ludovic Orban, care a apelat la simbolurile Aliantei pentru a-si desfasura campania electorala.

De altfel, Emil Boc a remarcat faptul ca Orban a primit un "cartonas galben" pentru comportamentul sau.

"Actiunile lui Ludovic Orban au fost la limita Protocolului si au fost sanctionate, dupa ce a folosit sigla si culorile Aliantei", a spus Boc. El a adaugat ca aceste sanctiuni, decise de Consiliul National de Conducere al Aliantei, s-au referit la interzicerea oricaror actiuni care incalca Protocolul PNL-PD.

"Sint convis ca Ludovic Orban n-a avut girul conducerii Aliantei si, din datele noastre, nici girul conducerii PNL", a completat Boc, precizind ca acest comportament al lui Orban a fost un "act izolat".

Videanu a mai spus ca nu intentioneaza sa inceapa, "sub nici o forma", o campanie de stringere de semnaturi, asteptind rezultatele sondajului de opinie.