Trupa A.S.I.A., manageriata de Florin Ionescu si Adrian Ordean, trece, la inceput de an, printr-o furtuna: Irina Nicolae, fosta iubita a lui Florin, a anuntat, prin intermediul avocatului, ca renunta la cariera muzicala in favoarea vietii personale.

Formatia A.S.I.A. a fost infiintata pe 8 martie 1999, iar primul album, “Inima mea”, lansat pe 18 decembrie in acelasi an, a fost un succes imediat. Anca, Sorana, Irina si Anemona au devenit rapid cunoscute, dar asta a dus la nasterea a tot felul de controverse in sinul trupei. Fiecare dorea sa iasa in fata si sa devina “portavocea” trupei.

Mai vorbareata, mai infipta si, spun gurile rele pe la colturi, aflindu-se si sub “protectia” iubitului ei, Florin Ionescu, Irina Nicolae s-a instalat confortabil in pozitia de lider.

Prima schimbare, dupa al doilea album

Curind dupa lansarea celui de-al doilea album, certurile din formatie au determinat-o pe Anemona sa-si faca bagajele si sa rezilieze contractul cu A.S.I.A. Versiunea civilizata si care, pina la urma, poate fi si un argument valabil, a fost ca Anemona dorea sa-si construiasca o cariera in teatru. Ceea ce a si reusit. Ea este acum actrita la Teatrul National si se bucura de succes.

In locul ei, Adi si Florin au adus-o pe inocenta Alexandra care, la vremea respectiva, avea numai 16 ani.

Pleaca si Alexandra

In 2002, Alexandra decide si ea ca A.S.I.A. a fost o aventura de liceu si ca viata adevarata inseamna altceva, asa ca “divorteaza”, la rindul ei, de muzica si pleaca in Statele Unite cu o bursa. Se pare ca si ea a facut o alegere inspirata fiindca si acum, in 2005, se afla tot in SUA si e multumita.

De aceasta data, managerii impreuna cu casa producatoare, MediaPro Music, decid ca inlocuitoarea trebuie gasita printr-un program-maraton intitulat “Alege A.S.I.A.!”. Dupa doua luni de antrenamente draconice si stres, dintre sute de candidate este aleasa Alina (Diana Crisan), o clujeanca de 19 ani, emotiva si foarte speriata de Bucuresti, un oras pe care il vizitase doar de trei ori.

Anca, om de baza in A.S.I.A., spune adio in 2004

In urma cu exact un an, Anca Neacsu vine si ea cu varianta bursei in SUA si anunta ca paraseste grupul. S-a spus atunci ca motivul real il constituia atitudinea dictatoriala a Irinei, pe care Anca, o fire sensibila si mai putin bataioasa, n-o mai putea suporta. Ea a plecat intr-adevar in SUA, dar s-a intors destul de curind, incepind o colaborare cu TVR 2 unde are o emisiune proprie.

Anca a ramas in relatii strinse cu Adi Ordean si Florin Ionescu, in aceasta perioada inregistrind chiar in studioul lor niste melodii cu care ar vrea sa se lanseze pe piata muzicala din Statele Unite.

Surpriza Irinei

Acum citeva luni, pe e-mail-urile redactiilor ziarelor si revistelor a inceput sa circule un mesaj. Expeditorul se recomanda ca fiind o prietena foarte buna a Soranei Mohamad. Aceasta dezvaluia faptul ca Sorana are dese divergente, soldate cu certuri monstruoase, cu Irina. Ca urmare, “prietena” dadea ca sigura plecarea din trupa a nemultumitei.

Dupa discutii prelungite, s-a lamurit faptul ca Sorana nu-si dorea desprinderea de grup, in schimb cea care, in final, a ales sa dezerteze a fost... Irina. De un an, Irina nu mai forma un cuplu cu Florin Ionescu. Ea a ales sa se refugieze in bratele lui Marius Vizer, cetatean austriac de origine romana, cu un trecut nu tocmai curat.

Presedinte al Uniunii Europene de Judo, Vizer e anchetat de procurorii PNA pentru trafic de influenta si luare de mita. Acesta, impreuna cu Ioan Lascau (fost sef al Finantelor din Bihor), a pretins unui om de afaceri 18 miliarde de lei in schimbul unor interventii pe linga functionari din diverse ministere pentru decontarea preferentiala a unor lucrari de 185 de miliarde lei.

Pe numele lui Marius Vizer a fost emis un mandat international de aducere, omul de afaceri fiind dat in consemn la frontiera. Irina a anuntat ieri, prin intermediul avocatului, ca renunta la cariera muzicala in favoarea vietii personale.

Regrupare rapida

Din fericire, datorita scandalului declansat de e-mail-ul buclucas de acum citeva luni, atit Florin Ionescu, cit si Adi Ordean nu au fost luati complet pe nepregatite. Asa ca, la minut, Adi a cautat in baza lui de date si a gasit o inlocuitoare. Este vorba de Ianna (Rodica Novac), o moldoveanca din Chisinau, in virsta de 21 de ani.

Ianna cinta de mica si a fost remarcata in urma cu cinci ani, in urma unui concert pe litoral, de fostul presedinte Emil Constantinescu.

Acesta i-a acordat o bursa in Romania, Ianna ajungind in Bucuresti, la Liceul “Dinu Lipatti”. Pe linga muzica, tinara a cochetat si cu lumea modei. Dupa ce, in 2001, a cistigat titlul de Miss Moldova, a fost chemata de un agent in Italia, la concursul Miss Italia Nel Mondo. A primit oferte de la agentii de moda, dar a preferat sa revina in Romania pentru a da examenul de bacalaureat.

In prezent, este studenta in anul III la Conservatorul bucurestean, sectia Canto. O data cu venirea in A.S.I.A., Ianna renunta la cariera solo pe care si-o pregatea.

Conform declaratiei lui Florin Ionescu, Ianna e un inlocuitor perfect, desi toti membrii echipei ii vor simti lipsa Irinei, alaturi de care au lucrat timp de sase ani. Planurile imediate sint inregistrarea vocii Iannei pe melodiile pentru concerte, un nou single si un album pentru vara aceasta.