Cateva zeci de persoane au fost prezente, ieri, la mormantul fostului dictator Nicolae Ceausescu, cu ocazia implinirii a 87 de ani de la nasterea acestuia.

De la primele ore ale diminetii, simpatizantii fostului lider comunist au sosit la cimitirul Ghencea, unde au curatat mormantul "celui mai iubit fiu al poporului", depunand flori langa crucea din marmura alba pe care se afla gravata o cruce rosie, simbol al regimului trecut.

Ieri dimineata, un preot a venit si a oficiat o slujba de comemorare la mormantul lui Ceausescu, in prezenta mai multor membri ai P.M.R. Radu Angheluta, un tanar aflat printre cei veniti, a spus ca ii pare rau dupa Ceausescu, deoarece el "te lua din strada si te ducea la serviciu. Acolo, chit ca munceai, chit ca nu munceai, trecea ziua si iti luai salariul. Azi nu mai este asa.

Am ajuns sa vand ziare, pentru ca nu am un loc de munca decent." Barbatul crede ca ii datoreaza viata lui Ceausescu, deoarece "tovarasul a fost cel care a interzis avorturile". La mormantul Elenei Ceausescu, aflat la zece metri distanta, nu erau decat cateva lumanari aprinse si flori depuse langa crucea din tabla a acesteia.