Principalul rezultat al celei de a cincea intalniri trimestriale a asociatiei Mergers & Acquisitions Central and Eastern Europe (M&A CEE) a fost realizarea unui acord de principiu vizand un parteneriat strategic intre doua grupuri de firme independente de consultanta financiara, M&A CEE si International network of M & A Partners (IMAP).

Parteneriatul, care urmeaza a fi oficializat in urmatoarele saptamani, va oferi pe de o parte membrilor IMAP o relatie solida de afaceri cu firme puternice din Europa Centrala si de Est, iar de cealalta parte va permite accesul membrilor M&A CEE la baza globala de clienti si resurse a IMAP.

Principalii beneficiari ai nou-formatului parteneriat vor fi in primul rand clientii – companii in crestere rapida si/sau fonduri de investitii care cauta oportunitati de plasament al capitalurilor si care au nevoie de servicii de consultanta financiara specializata in domenii ca fuziuni si achizitii de firme, obtinere de finantare, plasamente de capital privat si capital de risc, evaluari de

companii, finantare de proiecte etc. Un alt semn al impactului pe care globalizarea il are asupra lumii afacerilor, noul parteneriat va genera si noi oportunitati pentru companiile din intreaga regiune.

“Peste tot in lume firmele externalizeaza acest gen de servicii catre profesionisti.

In comparatie cu marile firme din domeniu, membrii nostri sunt firme relativ mici, dar agile, oferind servicii prompte, adaptate specificului local, o implicare mai mare alaturi de client, dar si o dimensiune regionala prin intermediul partenerilor din retea”, a spus Rachel Sargent, Managing Partner al Osprey Partners si presedinte in exercitiu al M&A CEE.

“In opinia noastra, calitatea serviciilor vorbeste de la sine, mai mult decat numele firmei. Noi ne identificam cu clientii nostri; exact ca si noi, cei mai multi sunt intreprinzatori privati, ceea ce ne ajuta sa le intelegem mult mai bine problemele decat ar putea-o face marile banci de investitii”.

M&A CEE, o asociatie de noua firme cu peste 70 de profesionisti de clasa in domeniul financiar si investitional, ofera servicii de profil in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est.

“Incercam sa dezvoltam relatii pe termen lung cu clientii nostri, motiv pentru care suntem dispusi sa lucram si cu firme relativ mici, implicate in tranzactii de numai cateva sute de mii de euro. Tranzactia de jumatate de milion de astazi ar putea fi foarte bine urmata de o tranzactie de cinci milioane peste doar cativa ani”, a adaugat Marc Cannizzo, Partner in Osprey Partners.

“Facem de asemenea foarte mult training, ne consideram clientii mai degraba parteneri, uneori suntem prezenti chiar in consiliile lor de administratie, putem chiar participa la capitalul lor”.