Incepand din 2005 romanii au acces mai bun la produsele HP, odata cu incheierea contractului de retail direct intre HP si Flamingo. Astfel, prin reteaua de magazine Flamingo, va fi disponibila gama completa de produse HP, cuprinzand imprimante, camere foto, proiectoare etc. Calitatea produselor HP si suportul specialistilor Flamingo vor oferi clientilor solutiile optime.

Dupa multi ani de colaborare fructoasa, timp in care s-au dezvoltat multe programe inovatoare si reteaua de magazine Flamingo s-a extins masiv, Flamingo a devenit primul lant de retail care se califica pentru un contract direct de retail cu HP.

Astfel, HP si Flamingo vor colabora la indrumarea si educarea consumatorului final in directiile de interes comun, iar acesta va avea acces mult mai rapid la portofoliul larg de produse HP.

Irinel Ilie (HP IPG Country Manager) spune ca “In Flamingo am gasit intotdeauna un partner de incredere care a investit cot la cot cu noi in strategii comune de dezvoltare.

Ca exemplu, “ Buy & Try” a fost primul proiect de pomovarea ce a marcat tranzitia catre echipamentele multifunctionale si ne-a ajutat sa aducem la valori comparabile businesul de echipamente multifunctionale cu cel de imprimante personale. Expertiza Flamingo in zona de echipamente digitale foto ne-a determinat sa dezvoltam programe comune pentru a prezenta clientilor solutii digitale complete”.

“Asocierea cu liderul piatii locale de Calculatoare Personale rezoneaza cu dorinta noastra de a ocupa prima pozitie si in zona ‘consumer electronics’.” a continuat Irinel Ilie.

”Semnarea contractului de parteneriat cu HP este o realizare importanta pentru noi si corespunde directiilor de dezvoltare Flamingo: integrarea produselor si a tehnologiilor in conceptul Digital Home promovat de Flamingo” a declarat domnul Dan Topala presedinte Flamingo International.

“ Acoperirea nationala a retelei de magazine, precum si folosirea experientei locale la dezvoltarea regionala, standardele ridicate in ceea ce privesc operatiunile, capabilitatile de logistica impresionanta si personalul calificat, bine instruit, au fost doar citeva dintre argumentele care ne-au determinat sa schimbam relatia de parteneriat de la modelul indirect la cel direct.

” declara Tatiana Diamandopol ( HP EEM Consumer Sales & Channel Manager).

“Orientarea strategica adoptata de Flamingo prin promovarea conceputului Digital Home s-a pliat perfect peste directia noastra de dezvoltare in zona de consumer, in care lumea digitala si lumea reala se intrepatrund, oamenii avind posibilitatea sa comunice mult mai usor unii cu altii oriunde si oricand, prin intermediul sunetelor dar si al imaginilor.

Impreuna dorim sa facilitam accesul la tehnologie al clientilor nostri finali, avind acum posibilitatea sa cream, in cadrul magazinelor Flamingo, ocazia unei experiente unice si complete. Astfel, mai mult ca oricind, orice persoana va putea gasi un sfat competent si indrumare, inainte de a-si alege si cumpara produsele HP care raspund cel mai bine dorintelor lui de utilizator”.

"Misiunea Flamingo este sa ne consolidam, impreuna cu partenerii, pozitia de furnizor preferat de solutii digitale care faciliteaza cunoasterea si entertainment-ul si sa extindem modelul de succes din Romania in alte piete europene. Acest parteneriat este in concordanta cu directiile de dezvoltare a ambelor companii." a subliniat Dragos Simion, Presedinte Flamingo Computers.

Prin acest contract Flamingo isi va creste semnificativ cota de piata in zona imprimantelor, la un nivel cel putin similar celei de pe piata de PC, unde Flamingo detine pozitia de lider.

Contractul include vinzarea prin lantul de magazine a produselor consumer : imprimante de uz personal si produse de digital imaging. HP estimeaza ca cifra de afaceri cu Flamingo se va dubla in urmatorii doi ani, bazandu-se pe o retea actuala de 80 de magazine IT ce insumeaza o suprafata totala de peste 13,000 mp.