Amenintarea privind amplasarea unei incarcaturi explozive la Palatul Parlamentului a fost o alarma falsa, concluzie la care s-a ajuns dupa verificari amanuntite facute de cadrele Serviciului de Protectie si Paza, a declarat colonelul Nicolae Dobre, purtatorul de cuvint al SPP.

Potrivit sursei citate, procedurile de verificare derulate la Palatul Parlamentului de cadrele SPP s-au incheiat la ora 15.00, nefiind descoperit vreun dispozitiv exploziv.

Se fac cercetari, impreuna cu Serviciul Roman de Informatii si Ministerul Administratiei si Internelor, pentru identificarea celui care a facut anuntul privind amplasarea unui dispozitiv exploziv in Palatul Parlamentului, a precizat Dobre.

O amenintare privind amplasarea unei incarcaturi explozive la Palatul Parlamentului a fost primita telefonic joi dimineata. SPP a aplicat procedurile de verificare specifice in astfel de situatii.

Surse din Politie au declarat ca apelul privind amenintarea cu bomba la Palatul Parlamentului a fost primit, la ora 12.10, la dispeceratul 112. De aici autorul apelului ar fi fost directionat catre Inspectoratul de Politie Judeteana (IPJ) Buzau, pentru ca informatia sa ajunga in cele din urma la Politia Capitalei, au precizat sursele citate.

Tehnologia actuala aflata in dotarea dispeceratului 112 permite identificarea judetului de pe raza caruia s-a facut apelul. Faptul ca IPJ Buzau a fost cel care a preluat apelul presupune ca autorul acestuia ar putea fi din judetul Buzau, au adaugat sursele citate.