Ambasadorul SUA la Bucuresti, J.D. Crouch, a sustinut miercuri un discurs in care se regasesc extrem de multe dintre ideile prezentate de presedintele Basescu drept prioritati ale mandatului sau. Discursul ambasadorului, sustinut la seminarul "Perspective asupra prosperitatii

Romaniei", pune intr-o lumina favorabila conceptele lansate de Traian Basescu, concepte pe care unii analisti s-au grabit sa le desfiinteze.

Astfel, ambasadorul SUA a declarat, printre altele, ca “Romania se transforma deja intr-un lider, in ceea ce priveste promovarea de stabilitate in aceasta regiune regiune si in afara ei, in Caucaz, Afghanistan si Irak. Indemn Romania sa se vizualizeze, in mod similar, si ca lider in afaceri prin impunerea sa drept centru comercial regional”.

Un alt vot de incredere acordat actualului presedinte de catre SUA, prin reprezentantul sau la Bucuresti, este legat de lupta anticoruptie. J.D. Crouch a mentionat, in mod expres: “In mod normal, in acest punct al discursului privind economia, as putea incepe sa vorbesc despre coruptie.

Totusi, nu am sa fac acest lucru astazi, pentru ca simt ca Presedintele Basescu si actualul guvern au luat o pozitie clara privind acest subiect si se afla pe calea cea buna. Oferim intregul nostru sprijin in aceasta privinta”. Este pentru prima oara dupa multa vreme cind ambasadorul SUA nu “pedaleaza” pe tema eradicarii coruptiei.