Fostul capitan al reprezentativei masculine de baschet a Romaniei, Antonio Alexe, a fost declarat post-mortem "cetatean de onoare al municipiului Oradea", la initiativa conducerii CSM din localitate si a FRB, informeaza Mediafax.

In sedinta Consiliului Local, propunerea a fost sustinuta de unul dintre prietenii celui disparut intr-un tragic accident rutier, presedintele Comisiei pentru Tineret si Sport Oradea, Mircea Matei, si a fost votata in unanimitate de cei 27 de consilieri prezenti.

Primarul Petru Filip si-a incheiat "Laudatio" citandu-l pe un alt celebru baschetbalist roman, Ghita Muresan, fost coleg si prieten al lui Alexe: "Atunci cand nu mai stiam ce sa facem cu mingea, i-o pasam lui Toni!".

Titlul post-mortem de cetatean de onoare al municipiului Oradea a fost inmanat Lianei Alexe, vaduva fostului capitan al nationalei de baschet, care a fost insotita de capitanul echipei de baschet CSM Oradea, Serban Sere, si de antrenorul Zoltan Kosa. "Intr-adevar, este o forma de recunostinta, dar putea primi acest titlu cand inca traia", a spus cu regret Liana Alexe.