Un britanic care a incercat sa vanda pe eBay o racheta sovietica demilitarizata a fost nevoit sa-si retraga oferta de pe Internet, deoarece a incalcat reglementarile companiei.

EBay i-a cerut lui Richard Moore din Cambridgeshire sa retraga racheta de la vanzare, deoarece a prezentat proiectilul impreuna cu vehiculul de lansare, care ar fi trebuit inregistrat ca element separat si nu pentru ca este vorba de o arma.

Compania de licitatii on-line interzice pe siteul sau comercializarea munitiilor si a armelor de foc. Cu toate acestea, vanzarea de rachete demilitarizate (fara focos) este acceptabila, a precizat un purtator de cuvant al eBay.

"Exista o piata extrem de cuprinzatoare a armelor demilitarizate, iar obiectele scoase la vanzare sunt clasificate ca piese de muzeu", a explicat purtatorul de cuvant, citat de Reuters. Lansatorul complet operational al rachetei continua sa se afle in oferta pentru 18.990 de lire sterline. Pe site, Moore descrie lansatorul de rachete Zil 135 drept "mama tuturor jucariilor".

"Este o piesa gigantica de colectie din seria instalatiilor sovietice date la casat. Prin urmare, aceasta arma nu mai poate fi gasita cu usurinta", sustine Moore.