Grupul pentru Dialog Social, Fundatia "Gheorge Ursu", Alianta Civica, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Radu Filipescu, Rodica Palade, Cristian Preda, Andrei Ursu, Alexandru Lazescu si Serban Radulescu-Zoner au trimis pe adresa redactiei ZIUA un protest fata de alegerea lui Ilie Piciorus in functia de secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Am luat la cunostinta cu stupoare si indignare de alegerea d-lui Ilie Piciorus in functia de secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dar indignarea noastra a sporit inca si mai mult cand am citit, reproduse in presa, cateva dintre "explicatiile" acestui procuror care, in 1985, a instrumentat condamnarea dizidentului Gheorghe Ursu, ucis apoi in chip inuman de Securitate in inchisoare", se precizeaza in protest. Semnatarii se arata indignati si de modul in care "in cadrul recentelor audieri din CSM, Dl.

Piciorus l-a calificat pe Gheorghe Ursu "un oarecare traficant de valuta" si a invocat in apararea sa legile ceausiste". Ilie Piciorus mai este acuzat ca "a contribuit la asasinarea unui om in dezacord cu dictatorul", ca a ascultat "orbeste de ordine si de legi injuste" si ca "a servit dictatura si s-a patat de sange nevinovat".

Semnatarii protestului acuza si faptul ca Piciorus "nu a fost nici inculpat, nici aruncat in inchisoare. A fost rasplatit si avansat". In finalul protestului, se cere ca Ilie Piciorus "sa-si prezinte imediat DEMISIA din functia ce o detine in CSM si din CSM.

In caz contrar, cerem membrilor CSM, in caz ca sunt preocupati de imaginea justitiei romane, a reformei acesteia si doresc cu adevarat sa serveasca interesul national, sa-l REVOCE pe d-l Ilie Piciorus din functia capatata in CSM".