Echipele Antitero ale SRI, Politia Capitalei, SPP, pirotehnisti si lucratori ai Serviciului Arme au intrat in alerta dupa ce o persoana necunoscuta a anuntat telefonic Ambasadele Iranului si Irakului la Bucuresti, amenintand ca in cele doua cladiri va exploda cate o bomba. O alta alarma asemanatoare a fost primita la Palatul Parlamentului.

Potrivit Serviciului Roman de Informatii, in jurul orei 11.15, o persoana necunoscuta, care vorbea romaneste, a telefonat la secretariatele celor doua misiuni diplomatice si a anuntat ca, in urmatoarele 30 de minute, in perimetrul celor doua cladiri vor exploda doua bombe, camuflate in cate o servieta.

Brigada Antitero a SRI a sosit imediat la cele doua ambasade, insotita de echipajele de pirotehnisti si politisti de la Serviciul Arme din cadrul Politiei Capitalei. Din fericire, in ambele cazuri s-a dovedit o alarma falsa.

Tot ieri, la Palatul Parlamentului a fost primita, in cursul diminetii, o alta amenintare cu amplasarea unei incarcaturi explozibile. Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de Protectie si Paza, colonelul Constantin Dobre, specialistii SPP "au aplicat procedurile speciale de verificare in astfel de situatii", fara sa ofere insa alte amanunte.

"Tot ce putem spune este ca, in urma verificarilor, s-a dovedit o alarma falsa", a declarat colonelul Dobre.

Potrivit Politiei Capitalei, apelul a fost primit la dispeceratul de urgenta 112 (apel ce a fost identificat ca fiind de pe raza judetului Buzau), de unde a fost directionat catre Politia din Buzau. O voce de barbat a anuntat ca la sediul Palatului Parlamentului se afla amplasata o bomba. Politia Capitalei a primit apoi apelul de la IJP Buzau in jurul orei 12.00.

In caz ca vor fi identificati, autorii (sau autorul) apelurilor telefonice pot fi acuzati de terorism si condamnati la o pedeapsa intre 3 si 12 ani de inchisoare.