Dezvaluirile din Gardianul si recompensa pusa pentru prinderea lui Gregorian Bivolaru au readus in actualitate dosarul liderului spiritual al Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut. Astazi, Gardianul prezinta o evaluare psihologica, devenita proba la dosar, text care demonstreaza, in opinia specialistilor, gradul de pericol pe care il reprezinta organizatia pastorita de Bivolaru.

Intre timp, au aparut noi amanunte in dosarul in care administratora si directoarea economica de la firma "Extaz" sunt acuzate de evaziune fiscala. Impreuna cu ele, este cercetat si Gregorian Bivolaru. Diana Dochinoiu si Adriana Neagu nu au fost audiate pana in prezent pentru ca ele nu raspund la citatiile emise de Parchetul General.

In vara anului trecut, cele doua au plecat in strainatate si nu se stie daca au revenit in tara. De asemenea, procurorii care au efectuat perchezitiile din 18 martie 2004 au trimis saptamana aceasta la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor 6.000 de videocasete pentru a se vedea daca vanzarea lor incalca legislatia in vigoare.

Prezentam astazi in premiera evaluarea psihologica depusa la dosarul in care Gregorian Bivolaru si Mirona Farcasi sunt judecati pentru acte sexuale cu minori. Victimele sunt celebra Madalina Dumitru, disparuta inca din vara anului trecut, si Agness Muresan.

Procesul - in care a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Bivolaru, motiv pentru care este dat acum in urmarire internationala - a fost stramutat la Sibiu.

Evaluarea psihiatrica a fost facuta de cunoscutul medic psiholog-criminalist, Tudorel Butoi.

«Integrarea in absolut» este aservire sexuala

Adolescenta – (cuprinde explicit varsta de 16 ani, varsta avuta la data primului contact sexual al minorei Dumitru Madalina, cat si varsta de 15 ani si 6 luni, varsta avuta la data primului contact sexual al minorei Muresan Agness Arabella, ambele cu acelasi partener, Gregorian Bivolaru).

Dumitru Madalina se afla in perioada "crizei de afirmare" (dr. Ruxandra Rascanu "Psihologia comportamentului deviant" ed.U. B, 1994, pg.8 – citat G.Ionescu) care presupune conditii individuale si de mediu dar mai ales setea de afirmare.

In acest sens autoarea citata introduce si notiunea de insertie in viata adulta si sociala care "nefiind perfect reglata, aceasta insertie se realizeaza printr-un acrosaj atitudinal de adeziune si de opozitie, de satisfactie si de nemultumire concomitente sau succesive".

Ori in aceasta directie din perspectiva discernamantului diminuat al minorului o serie de exigente tinand de cadrul institutionalizat: familial, scolar; exigent, saturat de interdictii, cu valori impuse din exterior, etc., fac din Dumitru Madalina o victima sigura alternativei la fuga de acasa a acesteia

(conform confesiunilor din jurnalul intim facute Mironei Maria Farcasi) Gregorian Bivolaru ofera o alternativa hedonista eliberata de exigente institutionale intr-un univers plin de fascinatie pentru minora "integrarea in absolut" care se dovedeste a fi incetul cu incetul aservire sexuala, depersonalizare,

refuzul competitiei reale, initiativei constructive si asimilarii valorilor pozitive in morala, caracter si constiinta juridica. Gregorian Bivolaru nu face nimic gratuit, procesul aservirii este gradual si perseverent intr-o prima faza realizandu-se schimbarea valorilor.

a) lesbianismul este prezent ca iubire si joc nevinovat cu partenera Mirona Maria Farcasi – inocularea obiceiului face parte din preceptul "bucurati-va de libertatea gandirii, eliberati-va de sclavia prejudecatilor ce inabusa intelectul si intuneca gandurile" (citat din jurnal, notite personale Madalina Dumitru).

Ilustrativ in procesul depersonalizarii insa este dramatismul rezistentei opuse de minora Dumitru Madalina in fata acestei alternative "Doamne te implor, intareste-ma, ajuta-ma sa "invat" sa iubesc femeile, daca a-si trece peste acest obstacol, cred ca a-si fi cea mai fericita..." (citat din jurnalul personal).

b) Aservirea continua prin trecerea si a altor bariere fiind cerute a fi infranate rusinea, scarba, dezgustul, vis-á-vis de practica urinifera sexuala ca perversiune, minora notandu-si cateva ganduri intime dupa cum urmeaza:

"... daca nu fac pipi data viitoare cand vine "Grig" voi fi de acord sa-mi faca scara magarului" – tunsa in scari pentru a nu mai iesi in societate sau "... daca voi mai fi inhibata voi pati la fel ca mai sus...", "...trebuie sa ma transform..." (notite din jurnalul intim)

Modul de operare constat in transferul de autoritate al dlui "director", "maestru" Gregorian Bivolaru care scrie conditiile de urmat, exemplificativ: "Atentie!"

6 ori - Farcasi Mirona

- Dumitru Madalina

- vibrator 20 cm simpli

- vibrator 25 cm cu schimbari de viteze

- vibrator cu pompita pentru anus

- vibrator cu mai multe intrebuintari si anal si oral si vaginal

- vibrator pentru clitoris

- vibrator cu schimbator de viteze

- vibrator pentru toate tipurile" (note gasite in jurnalul minorei Dumitru Madalina)

Experimentele de psihologie animala si sexologia umana evidentiaza voluptatea catharsisului sexual, placerea sexului, realitate pe care Gregorian Bivolaru o exploreaza exacerband-o in maniere perverse la cele doua minore cu discernamant inca nedefinit, cu experienta de viata putina, anuland libertatea de opinie a persoanei mature deplin responsabile si apta de a decide intr-un camp de alegeri

posibile.

Adultul pervers, cu mod de operare conturat si explicit

Este explicabila asadar abordarea prioritara a relatiei sexuale dintre minora si adultul pervers cu mod de operare conturat si explicit"... am facut dragoste cu iubitul meu si am trait stari foarte profunde il adur stie sa se miste intr-un mod... este inebunitor, il ador.

Ne-am jucat si cu pipi intr-un mod de-a dreptul inebunitor, iubitul meu Grieg este de-a dreptul fascinant si foarte incitant si excitant si un foarte mare maestru tantric in ale amorului, il ador..." (citat din jurnalul intim al Madalinei Dumitru).

Iata asadar progresele "minorei Madalina Dumitru de la inofensivele discutii asupra marimii sanilor" la "am facut pipi la el in gurita dupa care a facut si el si dupa care am mers la baie unde a facut pipi in interiorul vaginului meu, am avut stari de identificare cu el..."

(citat notite Madalina Dumitru) care in sfarsit culmineaza cu sexul in grup "... ne-am jucat in trei foarte frumos, am avut stari foarte inalte. Am simtit cum parca o luam de la inceput. Ii iubesc pe amandoi (triado Gregorian Bivolaru, Mirona Farcasi, Dumitru Madalina). Vreau ca sa nu ne mai despartim niciodata...

A spus ca i-a placut mai ales la sfarsit mai ales la sfarsit cand ne-am urcat pe masa si am facut amor, cand ne-am jucat pe jumatate imbracata, cand am mers la baie dupa el si am facut amor oral..."

Purificarea spirituala dupa a mia virgina

Muresan Agness Arabella, evolueaza gvazisimilar minorei Dumitru Madalina in sensul ca intretine relatii sexuale cu Gregorian Bivolaru in plin minorat 15 ani si 6 luni, acesta fiind primul barbat din viata sa. Cu un spirit critic mai evoluat si avand alternativa reintoarcerii acasa, minora Muresan Agness Arabella, realizeaza mecanismele aservirii si decripteaza modul de operare ale maestrului.

In acest sens minora este coplesita de personalitatea profesorului aflat el insasi in atingerea purificarii spirituale care se putea atinge abia o data cu consumarea raportului sexual cu cea de a 1.000 virgina (declaratii Agness Arabella Muresan).

Cu prilejul raporturilor sexuale si coexistentei in "ashram" grup constituit in adhoc prin racolarea de cursanti in yoga si aspiranti ai integrarii in absolut. Muresan Agness Arabella este confidenta altor fete

(ex. Roman Alina, Sanda, Turcu Adela), de la care afla ca toate acestea avusesera si intretinusera sporadic relatii sexuale si de perversiune sexuala cu Gregorian Bivolaru sau dupa caz sexul in grup initiat de acesta cu sora partii vatamate Muresan Diana Isabella si Irina Chebac (vezi declaratia Muresan Agness Arabella).

Similar se petrec lucruri si in cazul Madalinei Dumitru careia sugestiv si persuasiv i se inoculeaza reguli cu adresa precisa catre sexualitate:

"Trebuie sa te pregatesti tot timpul cand vei face dragoste cu iubitul tau adorat Grieg!!!

Ia-ti afrodisiacele!

Bea multa apa!

Fii cat mai senzuala!

Fa-ti asanele!

Ridica-ti energia!

Suna-l atunci cand simti!

Asculta-ti inima!

Trebuie sa fii cat mai incitanta!

Dornica sa faca amor oricand cu daruire!

Iubeste-l, iubeste-l, iubeste-l! (note din jurnal Madalina Dumitru)

Mecanismul psihologic generator al starii de aservire este extrem de subtil si se realizeaza in timp, insidios si gradual dupa cum urmeaza: Asa se explica "orbirea morala" si lipsa oricarei riposte critice vis-á-vis de dorintele lui "Grieg" lesbianism, sex in grup, consumul de urina, abandonarea familiilor, munca prestata, acceptarea pedepselor etc.

Este punctul final in care aservirea devine expresia anularii totale a personalitatii minorelor Dumitru Madalina si Muresan Agness Arabella abandonate total in sfera de influenta, initiativa si decizie a lui Gregorian Bivolaru.

Aservirea devine expresia anularii personalitatii

Abuzul de autoritate este demonstrat ca realitate interpersonala si se obeictiveaza printr-un mecanism de transfer extrem de subtil, bazat pe subordonarea atitudinii comportamentala a cliseelor sociale

(interiorizate de minorele Dumitru Madalina si Muresan Agness Arabella) de autoritate: major-minor, maestru-discipol, doctor-pacient, etc. dar in egala masura extrem de simplu bazat pe fascinatia iubirii fata de o entitate autoritara apta sa dispuna si sa impuna atat recompensa, cat si pedeapsa.

Bivolaru alegea fete instabile psihic

Starea de pericol rezulta ca si consecinta fireasca a aservirii si abuzului de putere (exercitat de catre Gregorian Bivolaru in raporturile cu cele doua minore Dumitru Madalina si Muresan Agness Arabella) fiind obiectivata prin urmatoarele acte materiale si stari de fapt:

- modificarea personalitatii minorelor catre perversiuni sexuale, contemplatic inactiva, dezinsertie sociala, refuzul familiei si autoritatii sub orice forma a disciplinei si interiorizarii normelor social-morale si juridice.

- anihilarea initiativelor personale,

- polarizarea prioritara pe consumarea hedonista a actului sexual orientat pervers.

Starea de pericol rezultat din comportamentul lui Gregorian Bivolaru, dat fiind insasi personalitatea sa, in opinia noastra, conditionata hedonist erotica cu lipsa franelor sexuale

(autocontrol reflexiv-critic) disimulate in autoritate pesuasiv actionala si joc actoricesc in raport cu minorele Dumitru Madalina si Muresan Agness Arabella (atribuirea calitatii de profesor, transferul de autoritate – manipularea minorelor).

Starea de pericol rezulta explicit din comportamentul lui Gregorian Bivolaru caracterizat prin "mod de operare" dupa cum urmeaza:

- identificarea minorelor labile emotional, aflate in criza existentiala (situatie de viata si implicit cu discernamantul diminuat). Inlocularea sugestiva a fascinatiei practicilor yoga din perspectiva purificarii personalitatii, inaltarii si atingerii spiritualitatii "integrare in absolut" ca alternativa la exigentele institutionale.

- Cultivarea hedonismului sexual-erotic si pasiunilor voluptuos sexuale prin depersonalizarea si aservirea acestora.