Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a decis revocarea din functie a intregului Consiliu de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) si desfacerea contractului de munca al directorului institutiei, Corneliu Popa.

Ordinul de revocare al ministrului a avut in vedere o nota din 26 ianuarie 2005 a Corpului de Control al ministrului, din care rezulta neindeplinirea atributiilor de control si supraveghere ale Consiliului de Administratie al ADS.

Printre neregulile constatate de Corpul de Control al ministrului se numara neurmarirea si neincasarea arendelor si redeventelor pentru unele suprafete detinute de ADS, nerespectarea prevederilor Ordonantei nr. 60 din 2001 privind achizitiile etc.

Potrivit ministrului Gheorghe Flutur, neregulile depistate sunt foarte grave, iar verificarile declansate de Corpul de Control vor continua in perioada urmatoare pentru a se stabili cu precizie suma cu care bugetul de stat a fost prejudiciat. Una dintre acuzatiile importante care i se aduc fostului director si echipei sale este proasta gestionare a situatiei din Insula Mare a Brailei.

In functia de director al ADS a fost numit Barna Tanczos.