La doar o saptamana dupa lansarea mondiala a noii platforme mobile Intel Centrino, cu numele de cod Sonoma, Prestigio International a anuntat lansarea celui de-al doilea notebook care incorporeaza cele mai avansate tehnologii Intel.

Noul Prestigio Nobile 1560 este urmasul lui Nobile 1510, prezentat in cadrul evenimentului de lansare Intel Sonoma in data de 19 ianuarie 2005.

Nobile 1560 este bazat pe placa de baza Intel ce utilizeaza tehnologia Intel Centrino de ultima generatie, inclusiv noul chipset pentru computere mobile – Intel 915GM Express (nume de cod Alviso) si componente de retea wireless Intel PRO/Wireless 2915ABG. Notebook-ul este dotat cu microprocesoare Intel Dothan cu 533 MHz FSB.

Performantele notebook-ului deriva din memoria DDRII la 533 MHz si placa video Intel GMA (Accelerator Grafic Multimedia) care, impreuna cu ecranul de 15” (cu rezolutie de 1024×768), ofera conditii ideale pentru vizionarea filmelor sau prelucrari grafice.

Noul sistem video Intel GMA 900 ofera performante grafice ce merg pana la dublul celor oferite de placa video integrata in chipset-ul Intel 855 GME.

Prestigio Nobile 1560 a devenit al doilea model din nou creata linie de produse bazate pe cea mai recenta platforma Intel Centrino (nume de cod Sonoma). Acest model nou va fi disponibil in Europa, Orientul Mijlociu si Africa la inceputul lui februarie.

Pana la finele primului trimestru din 2005, Prestigio va lansa alte notebook-uri care vor incorpora avantajele tehnologiei mobile de ultima generatie.