Celebrul slogan de campanie, "Continuam impreuna", se poate aplica fara probleme la situatia actuala din PSD. Taberele din partid par sa fi ajuns la un consens, marii perdanti ai acestei batalii fiind Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, cei doi lideri PSD vor ramane in afara structurilor de conducere ale partidului, de aceasta data cu acordul lui Nastase si binecuvantarea lui Iliescu. Ion Iliescu nu-i poate ierta lui Miron Mitrea scandalurile financiare in care a fost implicat, finantarea dubioasa de 6 milioane de dolari a unei televiziuni din Constanta fiind in atentia PNA.

Lui Dan Ioan Popescu i se reproseaza modul in care a condus filiala PSD -Bucuresti, nereusind sa cucereasca Primaria Capitalei. "Capitalist de cumetrie" este caracterizarea pe care i-a facut-o Ion Iliescu la ultima sedinta a grupului de senatori PSD, spunand ca in alegerile locale "i-a rupt picioarele lui Geoana, pentru ca-i era frica sa nu-i ia locul la conducerea filialei".

A-cordul dintre cei doi lideri are la baza si o puternica sustinere in interiorul partidului. Dupa toate probabilitatile, Adrian Nastase va fi reales presedinte al PSD la viitorul Congres, iar Ion Iliescu se va alege cu functia de presedinte fondator al PSD, un titlu simbolic si viager. Se pare ca aproape 30 de conduceri de filiale si-au promis deja sprijinul pentru o astfel de formula.

Potrivit acelorasi surse, exista insa persoane nemultumite de acest acord la varf, in special in randul unora dintre liderii care au fost marginalizati vara trecuta, mai ales ca acestia constientizeaza ca intoarcerea lui Iliescu in fruntea partidului nu se poate face fara caderi de capete.

Solutiile de scapare gandite de acestia merg de la complotul cu reprezentanti ai actualei Puteri pana la destructurarea PSD.