Aseara tarziu, dupa ce s-a intalnit cu firmele de deszapezire din Bucuresti si cu membrii Comandamentului de iarna, primarul general interimar Murgeanu a declarat ca, daca starea vremii o va impune, va propune prefectului Capitalei interzicerea circulatiei autoturismelor in oras, scrie AD. Masura extrema in Bucuresti, titreaza Ziua.

Pentru prima oara dupa 1989, un primar vrea sa opreasca circulatia in Capitala, scrie Gardianul.

articol preluat din Adevarul

Aseara tarziu, dupa ce s-a intalnit cu firmele de deszapezire din Bucuresti si cu membrii Comandamentului de iarna, primarul general interimar Murgeanu a declarat ca, daca starea vremii o va impune, va propune prefectului Capitalei interzicerea circulatiei autoturismelor in oras.

Murgeanu a aratat ca, in conditiile meteo actuale, masinile mici nu fac decat sa ingreuneze activitatea utilajelor de deszapezire, care trebuie sa asigure circulatia cel putin pentru Salvare, Pompieri, Politie si RATB. "Daca prognoza meteo va fi in continuare nefavorabila, eu imi asum raspunderea de a propune prefectului blocarea traficului autoturismelor in Bucuresti", a spus Murgeanu.

Adevarul - 31 ianuarie 2005

Masura extrema in Bucuresti

articol preluat din Ziua

Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Murgeanu, declara, ieri seara, ca isi asuma raspunderea pentru intreruperea traficului rutier in Capitala, pentru 24 de ore, in cazul in care in Bucuresti continua sa ninga, informeaza Mediafax.

"Voi propune Comandamentului de iarna de la nivelul Capitalei intreruperea traficului rutier in Bucuresti, pentru cel putin 24 de ore, in cazul in care va continua sa ninga", a precizat Murgeanu. Interdictia de circulatie nu va fi sanctionata, posesorii de autovehicule care incalca dispozitia fiind insa opriti de echipaje ale Politiei Rutiere si indrumati catre o parcare aflata in apropiere.

In perioada interdictiei, utilajele de deszapezire vor curata doar arterele principale ale orasului, pentru ca mijloacele de transport in comun sa circule in conditii normale. Interdictia se aplica pentru toti posesorii de autoturisme, cu exceptia vehiculelor de transport in comun si a celor de interventie.

Ziua - 31 ianuarie 2005