Atacantul lui Dinamo, Ionel Danciulescu, a semnat, ieri, cu vicecampioana Chinei, desi plecase pe pamint asiatic pentru echipa de pe primul loc. In acest timp, Poli Timisoara se intareste pe zi ce trece.

Plecat din Bucuresti pentru a semna cu echipa chineza de pe primul loc, Shenzhen Jianlibao, cel mai bun fotbalist al anului 2004 in Divizia A, Ionel Danciulescu, nu a ajuns la un acord cu asiaticii. Ieri, Danciulescu a semnat, totusi, o intelegere cu formatia de pe locul secund, Shandong Luneng, valabila pina la finele anului.

Altfel, Universitatea Craiova a debutat cu o infringere in turneul din Antalya, 0-1 cu formatia Irtis, din Kazahstan.

Poli ia tot

In Divizia A, batalia pentru cea mai fructuoasa campanie de transferuri nu se mai da, in aceasta pauza competitionala, intre gruparile din Bucuresti. Deschisa de cooptarea „bancarilor” pe Bega, politica de achizitii a Timisoarei a spart, realmente, gura tirgului. Astfel, banatenii l-au „inregimentat” cu acte in regula pe „turcul” renegat de Galatasaray, Ovidiu Petre.

„Ne-am inteles cu Petre pentru urmatorii trei ani. El urmeaza acum sa se alature lotului lui Olaroiu”, ne-a precizat, ieri, consilierul Toni Dobos, desi mai sint probleme financiare, iar jucatorul s-a antrenat tot sub comanda lui Gica Hagi. In privinta celorlalte doua „bombe”, Viorel Moldovan si Cosmin Contra, lucrurile nu sint la fel de simple.

In primul caz, jucatorul lui Servette nu daduse un raspuns ferm, ieri, pina la inchiderea editiei.

Gurita, incert

Desi Cosmin Contra si-a exprimat in mai multe rinduri dorinta de a reveni pe Bega, un eventual transfer ar fi dificil de realizat in acest moment data fiind situatia sa de la club. „Nu se pune problema in acest moment. Cosmin va avea o discutie cu cei de la Madrid. Noi, totusi, speram sa-l imprumutam pina in vara”, a comentat Dobos.

Fostul international a incheiat conturile cu gruparea britanica West Bromwich Albion, unde a fost imprumutat de Atletico Madrid, iar pentru a veni la Timisoara este necesar un acord al spaniolilor. Nu usor de primit, mai cu seama ca Gurita are un salariu de 1,5 milioane de euro.

Ultimul cantonament al Stelei

Steaua a plecat, ieri, spre Italia, ultima destinatie inaintea primei manse a saisprezecimilor Cupei UEFA, contra Valenciei. Din perspectiva tehnicianului Walter Zenga, turneul din tara sa natala reprezinta o etapa fireasca in pregatirea celui mai important meci din acest sezon. „Mi se pare un program normal, facut cu cap.

Nu va conta rezultatul din meciul cu Inter, este un meci amical, vor lipsi si citiva jucatori care vor fi convocati la echipa nationala. Este o partida foarte interesanta. De fiecare data cind ma intorc in Italia este foarte important pentru mine, este tara mea.

Voi fi putin emotionat, nu va fi o anumita ambitie insa, ambitia mea este ca echipa sa mearga bine, sa devin un antrenor care stie meserie”, a punctat Walter Zenga.