SRI nu face publice numele ziaristilor urmariti

de     HotNews.ro
Marţi, 1 februarie 2005, 0:00


SRI a anuntat ca nu poate da curs cererii CRP si APSR de a face publica identitatea ziaristilor carora le sint interceptate convorbirile telefonice, intrucit ar intra sub incidenta articolului 169 din Codul Penal, ce incrimineaza divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.

SRI precizeaza intr-un comunicat ca incalcarea prevederilor acestui articol se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani.

Clubul Roman de Presa si conducerea Asociatiei Presei Straine din Romania i-au cerut saptamina trecuta directorul SRI, Radu Timofte, sa faca publice numele ziaristilor suspecti de fapte atit de grave incit sa reclame interceptarea convorbirilor telefonice, pentru a elimina astfel suspiciunile asupra celorlalti jurnalisti.

Clubul Roman de Presa si Conducerea (Board-ul) Asociatiei Presei Straine din Romania au protestat fata de declaratiile directorului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, privind interceptarea convorbirilor unor ziaristi, prin care acesta face publice aspecte ce tin de activitatea curenta a SRI si pune in lumina negativa toti jurnalistii care lucreaza pe teritoriul Romaniei.

Articolul 169 CP precizeaza ca divulgarea unor documente sau a unor date care constituie secrete de stat ori a altor documente sau date, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca fapta este de natura sa puna in pericol securitatea statului, se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Citeste pe Stirile ProTV

Povestea Agafiei, o pustnica de 70 de ani care traieste izolata in padurea siberiana, a devenit subiectul unui documentar

Postul Russia Today a realizat un documentar despre o batrana care s-a nascut in salbaticia siberiana unde traieste izolata de aproape 70 de ani. Familia ei a abandonat "lumea civilizata" si s-a refugiat in taigaua din Siberia in urma cu un secol317 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS
In cazul unui ordin de mobilizare pentru cetatenii romani, ati raspunde chemarii la arme?
(Un singur răspuns posibil)
  • Da
  • Depinde de situatie
  • Nu
  • Nu stiu / Nu raspund


Ultimele articole din aceeaşi categorie
Sâmbătă, 24 noiembrie 2007
 
Sâmbătă, 24 noiembrie 2007
 
Sâmbătă, 24 noiembrie 2007
 
Sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi