SRI nu face publice numele ziaristilor urmariti

de     HotNews.ro
Marţi, 1 februarie 2005, 0:00


SRI a anuntat ca nu poate da curs cererii CRP si APSR de a face publica identitatea ziaristilor carora le sint interceptate convorbirile telefonice, intrucit ar intra sub incidenta articolului 169 din Codul Penal, ce incrimineaza divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.

SRI precizeaza intr-un comunicat ca incalcarea prevederilor acestui articol se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani.

Clubul Roman de Presa si conducerea Asociatiei Presei Straine din Romania i-au cerut saptamina trecuta directorul SRI, Radu Timofte, sa faca publice numele ziaristilor suspecti de fapte atit de grave incit sa reclame interceptarea convorbirilor telefonice, pentru a elimina astfel suspiciunile asupra celorlalti jurnalisti.

Clubul Roman de Presa si Conducerea (Board-ul) Asociatiei Presei Straine din Romania au protestat fata de declaratiile directorului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, privind interceptarea convorbirilor unor ziaristi, prin care acesta face publice aspecte ce tin de activitatea curenta a SRI si pune in lumina negativa toti jurnalistii care lucreaza pe teritoriul Romaniei.

Articolul 169 CP precizeaza ca divulgarea unor documente sau a unor date care constituie secrete de stat ori a altor documente sau date, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca fapta este de natura sa puna in pericol securitatea statului, se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.In trecut, era aliment pentru porci, acum este extrem de profitabil. Fructul minune cultivat de tot mai multi fermieri romani

A venit toamna si, odata cu ea, ne imbie un miros irezistibil de dovleac copt. Pietele sunt pline de bostani din productia autohtona, care este foarte bogata anul acesta. Fermierii au renuntat la porumb pentru aceste culturi tot mai profitabile pentru ca cererea este in crestere.

330 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version