Fotbalul german se afla in viltoarea unui imens scandal legat de meciuri trucate. Arbitrul de centru Robert Hoyzer a fost acuzat saptamina trecuta ca, incepind din vara anului 2004, a influentat rezultatele unor partide la care a oficiat si pe care a mizat sume importante de bani. Interogat de federatie, Hoyzer si-a recunoscut vina zilele trecute: “Acuzele care mi se aduc sint adevarate”.

“Centralul” neamt a intrat in atentia anchetatorilor dupa ce a fost denuntat de patru colegi.

La audieri, Hoyzer l-a nominalizat si pe romanul Laurentiu Reghecampf, legitimat la divizionara secunda Alemannia Aachen, printre jucatorii implicati in afacere, la un loc cu mafia croata care controleaza casele de pariuri din Berlin.

Si cotidianul “Bild” a prezentat recent o lista cu numele celor care au participat la trucarea meciurilor. Printre acestia se afla si fostul stelist. “Reghe” a fost adus la notar, unde a declarat urmatoarele pe propria raspundere: “N-am fost si nici nu sint implicat in manipularea meciurilor.

Nu am avut si nici n-am cultivat relatia cu cineva cu asemenea intentii si nu a existat cineva care sa ma influenteze spre astfel de practici”. Hoyzer a amintit, in timpul audierilor, numele romanului, dar “fara sa faca reprosuri sau legaturi concrete”.

Una dintre “culpele” lui Reghecampf consta in faptul ca s-a cazat, in urma cu circa doi ani, la hotelul “Berliner Gaststaste”, locul obisnuit de intilnire al celor care au manipulat meciurile. Pe atunci, fundasul dreapta activa la Energie Cottbus.

De familie buna

Scandalul in mijlocul caruia se afla Robert Hoyzer a declansat o adevarata nebunie in Bundesliga. Spectatorii au devenit foarte sensibili la infractiunile petrecute pe terenul de joc, scandind de fiecare data: “Hoyzer”. Federatia l-a suspendat de la delegari pe Hoyzer, care provine dintr-o familia buna si bogata.

Tatal lui este patron al unei firme de constructii, iar in trecut a activat ca judecator. In ultimii sapte ani, Hoyzer a oficiat la jocurile din liga secunda. Din vara anului 2004, cind a promovat in primul esalon, el a inceput sa ia decizii ciudate. Se banuieste ca Hoyzer ar fi masluit cinci partide.