Mai intii, sa fac o introducere: in peisajul muzicii noastre usoare si de dans exista inca doua blonde care nu debordeaza nici de concerte live, nici de miligrame in plus.

La drept vorbind, ele arata cumva in fustitele lor scurte si zdruncinate, cu bustierele lor obraznice si armonios dezvoltate, ma-ntelegeti, nu vreau sa intru in amanunte, fiind insurat cu o doamna cu ochelari, care nu agreaza genul asta de discutie.

In fine, Blondy le cheama si activeaza intr-o trupa care, saptaminile trecute, trebuia sa se sparga in mii de CD-uri cu muzica de rahat si-un catralion de fardulete foarte OK, de firma.

Lucru care nu s-a intimplat, desi blondele nu sint deloc prietene, ci mai degraba dimpotriva, si-ar scoate bucuroase ochii cu pila de unghii in caz ca asta le-ar folosi la ceva in cariera („Toate fetele / Stiu ce vreau sa spun: / Sterge-ti lacrima / Mergi mai departe!“). Bun, pe blonde le cheama Andreea Banica, respectiv Cristina Rus. Victorie: ele au hotarit, totusi, sa continue.

In continuare, nu vreau sa va vorbesc despre Andreea Banica (de la „Folclorul contraataca“), deoarece am un tata care asculta Janis Joplin si Pink Floyd si-ar face urit. In schimb, despre Cosmin Gusa am sa va spun o vorba, intrucit e o piesa grea din arsenalul Aliantei, care s-a remarcat in contexte dintre cele mai beton.

Ideea e ca domnisoara Cristina Rus, o bucata extrem de bine pusa la punct, nu e deloc straina de piesa de rezistenta a lui Cosmin, despre care s-a auzit la Jurnalul, PSD si PD ca este extrem de alerta si are o structura solida, de mare hit. Piesa intra la fix, cu discretie, in lacasul predestinat, de cite ori este posibil, iar circumstantele blonde o cer.

Lucrarea nu necesita depanare, ci numai discretie (lucru la care, de cele mai multe ori, sint buni prietenii comuni). Acum: nimeni nu spune ca domnisoara Rus nu e o (recenta) achizitie de top 20, numai buna de afisat la congresele PD, ca sa se oftice obsedatii din teritoriu.

Dar pariez ca exista cel putin o verigheta care ar sari de pe deget, ca arsa, la auzul vreunei piese de dragoste compromitatoare la Radio Guerrilla.

Sssst! Ramine intre noi: apropo, am auzit ca insusi Cosmin, un spirit in definitiv liberal, era de parere ca domnisoara Rus n-are nici un viitor in Blondy, oferindu-se, in acest sens, s-o sprijine pe Cristina intr-o impetuoasa cariera solo, care necesita logistica, smanes si sponsori.

Speram, de dragul lui Cosmin (pe-al carui sef l-am votat cu toata dragostea) ca Andreea Banica este de aceeasi parere.

Referitor la aceasta poveste pe jumatate muzicala, pe jumatate nu, Cosmin Gusa, om insurat, a avut amabilitatea sa ne declare: „|ntre mine si Cristina Rus e o relatie de prietenie, fiindca e clujeanca de-a mea. Daca o sa-mi ceara sprijinul i-l voi da, in calitate de clujean. O admir si o respect pe Cristina Rus, dar atit.

Ca de fiecare data, Academia Catavencu considera ca, daca o femeie frumoasa este in preajma mea, neaparat am ceva cu ea. Ultima data s-a intimplat asta-vara si era vorba de colega mea, Roberta Anastase.“ Asa sa ne-ajute Dumnezeu, serios vorbind. Salutari Robertei, domnu’ Gusa, in caz ca c-o mai vedeti la vreo masa rotunda, de sufragerie.