Banca Comerciala Romana (BCR) a deschis inca un punct de lucru pentru cumpararea de aur de la populatie si agenti economici – BCR Sucursala Sector 5 din B-dul Tudor Vladimirescu nr. 57. Aceasta este cea de-a doua unitate BCR, dupa Sucursala Lipscani, care ofera aceast serviciu.

Clientul, persoana fizica sau juridica, se prezinta la ghiseul de metale pretioase de la una din cele 2 unitati BCR cu obiectele din aur pe care doreste sa le tranzactioneze iar angajatul bancii efectueaza analiza pentru stabilirea obiectelor din aur ce pot fi achizitionate. Obiectele din aur se achizitioneaza pe loc cu eliberarea numerarului in lei.

Aurul poate fi sub forma de monede din aur, emise in Romania si in alte tari sau fragmente din astfel de monede; medalii comemorative romanesti si din alte tari, specificate in cataloage; lingouri si bare din aur; bijuterii si obiecte din aur minim 14 K; benzi din aur dentar.

BCR va afisa zilnic, pe linga cursul valutar de la casele de schimb, si cursul de cumparare pentru aurul de 24 karate. In situatia in care clientul vinde aur cu un numar de karate inferior celui de 24 de karate, suma in lei ce se elibereaza va fi corespunzatoare numarului de karate respectiv. BCR nu cumpara aur cu mai putin de 14 karate si nici alte metale sau pietre pretioase.

Pana in prezent, BCR a cumparat, de la data lansarii acestui serviciu (aproximativ o luna de zile), circa 10 Kg de aur fin (24 Karate). BCR este singura banca comerciala din Romania care ofera acest gen de servicii populatiei si agentilor economici. Este pentru prima data dupa cel de-al doilea razboi mondial cand o banca comerciala din Romania efectueaza serviciul de cumparare de aur la ghiseu.

Pentru informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de BCR, populatia poate apela numarul de telefon al INFO BCR - 0801.0801.227, (0801.0801.BCR), taxabil la tarif de convorbiri locale, indiferent de locul din tara de unde este apelat. Numarul poate fi apelat in reteaua ROMTELECOM.

De asemenea, Serviciul INFO BCR se poate apela si din reteaua de telefonie mobila Connex la numarul: *0801.BCR (*0801.227). Serviciul INFO BCR functioneaza de luni pana vineri intre 8:00 - 20:00 si sambata intre 8:00 - 12:30.